Robert De Niro prezidează juriul de la Cannes

1
652

La doi ani după ce Sean Penn a judecat filmele din competiţia prestigiosului festival de pe Coasta de Azur, Robert De Niro vine în fruntea juriului de la Cannes. „Festivalul de Film de la Cannes e o ocazie rară pentru mine, fiind unul dintre cele mai vechi şi mai bune din lume”, a spus De Niro, conştient că sarcina sa va fi dificilă, din moment ce lumea întreagă va sta cu ochii pe deciziile sale.

Actorul din Taxi Driver, Mean Streets, Raging Bull sau Goodfellas a fost de opt ori pe Croazetă, de fiecare dată cu un alt film. Două dintre ele, Taxi Driver al lui Martin Scorsese şi The Mission al lui Roland Joffé, au câştigat Palme d’Or în 1976, respectiv 1986.

„Robert De Niro a intrat în istoria Festivalului de la Cannes de la prima sa apariţie, cu Taxi Driver, care a obţinut Palme d’Or. Numele său va rămâne legat de cel al lui Martin Scorsese, la fel ca cel al lui Mastroianni de Fellini. Înzestrat cu o flexibilitate cameleonică, îşi construieşte personajele fără să-ţi dai seama dacă el se adaptează rolului sau invers. Interpretările sale precise şi nuanţate, mai veritabile decât în viaţa reală, invită la identificare : rămâne pentru totdeauna ultimul nabab, Vito Corleone, Jack la Motta, Sam „Ace” Rothstein…”, transmit Thierry Fremaux, directorul artistic, şi Gilles Jacob, preşedintele festivalului. De Niro va fi omagiat şi pentru contribuţia sa la promovarea filmului independent, Festivalul de la Tribeca, fondat de el la New York, aniversând zece ani.

Cea de-a 64 ediţie a Festivalului de la Cannes va avea loc între 11 şi 22 mai 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here