NexT vine cu două programe noi: NexT Dance şi NexT Imaginaria

0
386

Festivalul Internaţional de Film NexT (28 martie-1 aprilie) vine, la cea de-a şasea ediţie, cu două programe în premieră: NexT Dance şi NexT Imaginaria.

Programul NexT Dance va avea loc chiar în ziua de deschidere (28 martie) la Cinema Studio, de la ora 21:00, unde publicul este invitat să se încarce cu energia filmelor proiectate: musical-uri, dans contemporan şi experimente vizuale montate pe beat-uri electronice. Festivalul este axat pe regie şi sound-design, iar noul program completează cea de-a doua latură a evenimentului, punând în evidenţă impactul şi importanţa coloanei sonore.

În NexT Dance figurează nume cunoscute precum Jamie Travis (prezent la NexT şi la ediţiile anterioare), cu scurtmetrajul On Greed/ Despre lăcomie, şi Neil LaBute (The Shape of Things, In the Company of Men) ca scenarist al filmului Bench Seat/ Interior. Maşină (regia Anna Mastro).

În seara de 28 martie, dansul şi muzica se vor muta de pe ecranul de proiecţie în clubul festivalului, Coyote Cafe, unde spectatorii şi invitaţii festivalului sunt asteptaţi la petrecerea de karaoke.

NexT Imaginaria va avea loc în cea de-a doua zi de festival (joi, 29 martie) de la ora 20.30, la Cinema Studio, şi cuprinde scurtmetraje SF şi horror, animaţii amuzante şi filme cu vampiri. În program se regăsesc filme ce au figurat deja în agenda celor mai importante festivaluri din lume, precum Kamene/ Cariera de piatră (regia Katarina Kerekesova), unul din filmele favorite de la NexT 2012 ale selecţionerului Andrei Gorzo. Criticul de film descrie scurtmetrajul ca fiind un “un desen animat muzical, un fel de variantă gotic-romantică, marţiano-venusiană, a lui Şapte mirese pentru şapte fraţi”.

Scurtmetrajul de animaţie a făcut parte din competiţia a numeroase evenimente, printre care şi Festivalul de la Clermont-Ferrand şi Festivalul Internaţional de Film de la Cork. În programul NexT Imaginaria se regăseşte şi un scurtmetraj românesc, Mătăsari, în regia lui Ilija Piperkoski.

Abonamentele la Festivalul Internaţional de Film NexT sunt deja disponibile pe site-ul Ticket Fan. Până pe data de 8 martie, toate tipurile de abonamente beneficiază de 15% reducere. Spectatorii pot opta între următoarele tipuri de abonamente: Festival Pass/Festival Pass pentru studenţi, abonament 10 proiecţii/abonament 10 proiecţii student, abonament 5 proiecţii/ abonament 5 proiecţii student. O proiecţie cuprinde un calup de scurtmetraje, cu o durată totală de aproximativ 120 de minute. Singura excepţie este programul NexT Generation, care prezintă filme de lungmetraj.

NexT Dance @ NexT 2012

Vezi mai multe video din evenimente

NexT Imaginaria @ NexT 2012

Vezi mai multe video din evenimente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here