„The Way Back”, cu Bucur şi Potocean, intră în cursa pentru Oscar

1
408

„The Way Back”, cu Bucur şi Potocean, intră în cursa pentru OscarDrama epică a lui Peter Weir, cu Dragoş Bucur şi Alexandru Potocean în distribuţie, va avea parte de o proiecţie de calificare în cursa pentru Oscarurile din februarie 2011, au anunţat distribuitorii de la Wrekin Hill Entertainment. Regulamentul Academiei Americane de Film prevede ca titlurile luate în considerare pentru premii să ruleze cel puţin o săptămână, până la sfârşitul anului, în Los Angeles. The Way Back, o superproducţie cu o distribuţie de invidiat – Colin Farrell, Ed Harris, Jim Sturgess şi Saoirse Ronan (Remuşcare) – a fost filmată în Bulgaria, în India şi Maroc, în 2009.

Peter Weir e un obişnuit al galei americane, cu şase nominalizări la Oscar. Regizorul are în CV titluri ca Cercul poeţilor dispăruţi, Truman Show sau Master and Commander. Scenariul semnat de Peter Weir e bazat pe cartea autobiografică „The Long Walk: The True Story Of A Trek To Freedom”, de Slavomir Rawicz, un soldat polonez capturat de Armata Roşie în 1939, care şi-a publicat ulterior memoriile.

Actorii români Dragoş Bucur şi Alexandru Potocean joacă rolurile a doi dintre cei şapte prizonieri care evadează din lagăr şi înfruntă Siberia, străbat deşertul Gobi, munţii Himalaya, se opresc în Tibet, apoi în India. Personajul lui Bucur e un iugoslav, Zoran, în timp ce Potocean, la fel ca Jim Sturgess şi Sebastian Urzendowski, joacă rolul unui polonez. Colin Farrell este rus, Ed Harris – american, iar Gustaf Skargaard – leton.

The Way Back a avut premiera mondială la Festivalul de la Telluride şi, potrivit unora dintre cronicari, a fost cel mai bun film din selecţie şi un concurent puternic la Oscar. „Variety” apreciază însă că Peter Weir nu reuşeşte să-şi determine spectatorii să empatizeze cu personajele sale, deşi povestea e suficient de dramatică şi de tensionată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here