„Comerţul sexual cu copii” generează dezbateri la ASTRA

0
314

Filmul Comerţul sexual cu copii, realizat de Liviu Tipuriţă după standardele BBC, va fi prezentat în premieră la Astra Film Festival 2011 (25 – 30 octombrie), în cadrul unui program special dedicat documentarului şi jurnalismului TV de investigaţie. Ancheta cineastului emigrat în 1991, în Marea Britanie,  a fost lansată în 2003 şi a obţinut numeroase premii internaţionale importante.

Proiecţia filmului Comerţul sexual cu copii va fi urmată de discuţii libere cu Liviu Tipuriţă, care lucrat în toţi aceşti ani pentru BBC, Channel 4, ITV, CNN, ABC sau NBC.

În jurul acestei proiecţii a fost creat un program special care include o masă rotundă la care vor participa jurnalişti TV, teoreticieni în domeniu sau documentarişti care au reuşit să ţină în viaţă acest gen de presă. La discuţii vor lua parte şi studenţi la jurnalism din România.

„În democraţiile mai vechi şi aşezate, interesul public este un real bun comun al cetăţenilor, o formulă foarte importantă, indispensabilă societăţii moderne. În numele interesului public jurnaliştii reflectă şi investighează abaterile de la lege sau de la morală ale reprezentanţilor instituţiilor publice sau ale diferitelor figuri din lumea afacerilor. Un documentar sau un reportaj investigaţional în aceste ţări poată să aducă în faţa Justiţiei pe cei care comit nereguli. Alături de profesionişti în domeniu vrem să aflăm care este stadiul investigaţiei din audio-vizualul românesc, dar mai ales, care este finalitatea acestui gen de demers jurnalistic”, spune Dumitru Budrala, directorul Astra Film Festival.

Programul din acest an al ASTRA cuprinde 100 de filme din 30 de ţări (selecţionate din peste 1.100 de filme din 70 de ţări).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here