„Behind the Glass” deschide Zilele Filmului Croat

0
334

behindTheGlass6

 

 

Behind the Glass, lungmetrajul regizorului croat Zrinko Ogresta, distins cu Premiul Publicului în cadrul Festivalului de Film de la Motovun în 2008 și câștigător a două premii Golden Arena la Pula Film Festival în 2008 – Cea mai bună actriță și Cea mai bună imagine –va deschide cea de-a doua ediție a Zilelor Filmului Croat la București, pe 28 noiembrie.

Behind the Glass are în centru un triunghi amoros. Pe parcursul a cinci zile, toate problemele din viața lui Nikola (Leon Lucev), un arhitect de succes de 35 de ani, ies la iveală: Ana (Daria Lorenci), amantă de peste șase ani și în același timp colegă de serviciu, s-a săturat să ascundă relația și îl somează pe Nikola să divorțeze. Soția și mama copilului său, Maja (Jadranka Djokic), vrea și ea ca Nikola să ia decizia finală. Indiferent pe cineva va alege, Nikola va răni pe cineva.

Filmul lui Ogresta a fost selecționat în festivalurile de la Roma, Cairo, Denver, Ghent și Göteborg și a fost proiectat în competiția Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary.

Zrinko Ogresta este unul dintre cei mai importanți regizori croați, câștigător, printre altele, a două premii pentru Cel mai bun regizor în cadrul Pula Film Festival (pentrul filmele Washed Out și Red Dust), al unui Premiu Special al Juriului de la Karlovy Vary (2003) pentru Here și al premiului „Krzysztof Kieslowski”, acordat la Denver International Film Festival.

Cea de-a doua ediție a Zilelor Filmului Croat va avea loc în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie la Cinema Elvira Popescu.

Zilele Filmului Croat (ZFC) este un eveniment organizat de către Ambasada Croației la București în parteneriat cu Institutului Francez, cu sprijinul Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here