TEASER. Imagini din „Django Unchained”, noul film al lui Tarantino

1
470

Autor: Mădălina Moraru

În 2007, Quentin Tarantino le spunea celor de la The Daily Telegraph cum ar vedea el un western, iar în mai 2011 îi anunța titlul oficial.

După cum s-a promis la sfârșitul lunii iunie, 60 de secunde din producție au fost difuzate pe 1 iulie în cadrul premiilor BET, în mare parte aceleași ca și în trailer, dar din care se pot desluși mai bine personajele interpretate de către Samuel L. Jackson, Leonardo DiCaprio sau Kerry Washington.

Scris și regizat de către Tarantino, filmul pune accent pe un subgen al western-ului clasic, spaghetti western, inspirat din producțiile anilor ’60 care l-au avut ca părinte pe Sergio Leone.

Django Unchained conturează povestea lui Django (Jamie Foxx), un sclav  ce trăiește în regiunea cunoscută ca Deep South, și a cărui soție (Kerry Washington) a fost vândută altui proprietar. Când are loc o licitație pentru sclavi, intră în scenă Dr. King Schultz (Christoph Waltz), un fost dentist german convertit în bounty hunter (vânător de recompense). Doctorul îl eliberează pe Django, iar în schimbul libertății sale acesta va trebui să îi prindă și să îi omoare pe Frații Brittle, un grup de răufăcători pe care doar el i-a văzut vreodată. În demersul southern, Dr. Schultz îl va ajuta pe Django să-și recupereze și soția de pe plantația lui Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).

Cu Johnny Cash și James Brown pe coloana sonoră a trailerului, Django Unchained este primul film al lui Tarantino care nu va fi montat și editat de către Sally Menke, acest rol fiind preluat de către Fred Raskin.

Prima alegere pentru rolul lui Django a regizorului a fost Will Smith, însă acesta a refuzat din cauza lui Men in Black 3, realizat cam în aceeași perioadă. Samuel L. Jackson, Jonah Hill, Franco Nero (care a jucat și în Django cel din 1966) și Don Johnson întregesc distribuția celui mai așteptat film din iarna lui 2012.

Premiera este programată pe 25 decembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here