Debut la Karlovy Vary: „La mezza stagione”, co-produs de România

0
372

LateSeason_LaMezzaStagioneFilmul La mezza stagione/ Late Season, regizat de Danilo Caputo, are premiera mondială luni seară, 7 iulie, de la 21.30, în competiția Forum of Independents, la Festivalul Internațional de la Karlovy Vary.

Debutul de 80 de minute, filmat integral în sudul Italiei, în împrejurimile orașului Bari, este o producție Taratata Film (Italia), în co-producție cu România (Alex Trăilă, Steppenwolf Film) și Grecia (Konstantina Stavrianou – Graal Films), cu aceasta din urmă pe partea de postproducție.

Lungmetrajul a avut un buget de doar 120.000 de euro, strâns de producători din diverse surse private. Este singurul titlu produs/co-produs de România inclus într-una dintre competițiile festivalului.

La mezza stagione este cronica vieții într-o localitate de provincie, în care schimbările sunt, cel mai adesea, destinate eșecului. Filmul are în centru trei personaje: Cesare, un muzician aspirant, fan al muzicii electronice, inspirat de sunetele din jurul său, Giovanni, angajatul de noapte al unui hotel, care nu poate dormi ziua din cauza zgomotelor, și Carosina, o tânără obsedată de vocea dură a tatălui ei, care va trece printr-un ritual bizar pentru a se elibera. Cei trei actori din rolurile principale sunt Espedito Chionna, Michela Di Napoli și Francesco Giannico.

Danilo Caputo a studiat muzica în San Francisco, artele liberale în Berlin și filosofia în Napoli, înainte de a se implica în lumea filmului. A regizat două scurtmetraje premiate și a fost selectat în 2010 în programul Berlinale Talent Campus. Scenariul filmului La mezza stagione a fost premiat cu „Mattador” International Screenwriting Award (Trieste).

excerpt #1: Prologue from TARATATA FILM on Vimeo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here