„Lună Plină”: 40 de ani de „The Texas Chain Saw Massacre”

0
415

texas-chainsaw-massacre-1974

Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” (23 – 27 iulie, Biertan) aniversează unul dintre cele mai influente filme de gen din istorie, The Texas Chain Saw Massacre (regia Tobe Hooper), de la a cărui premieră se împlinesc 40 de ani. Filmul va fi prezentat la Biertan în versiunea integrală, restaurată digital (care a fost arătată și la Cannes, în mai) într-o proiecție unică, în aer liber, în cadrul secțiunii American Masters.

O altă proiecție specială în acest an – fascinantul Haxan / Vrăjitoria de-a lungul veacurilor (regia Benjamin Christensen) –, va fi acompaniată live de duo-ul Apa Neagră (parte a colectivului Nu & Apa Neagră). Premiera acestui film greu de clasat, care va fi prezentat la Biertan în versiunea originală, a avut loc în 1922.

Potrivit organizatorilor, pe lângă deja-anunțatele The World’s End, Rigor Mortis, Witching and Bitching, Here Comes the Devil și All Cheerleaders Die, în secțiunea TENEBRE, prezentată de TV 1000, vor fi proiectate alte două noi titluri, în premieră: Haunter (2013), un ghost story cu Abigail Breslin în regia lui Vincenzo Natali, autorul clasicelor-cult Cube și Splice; și Cheap Thrills / Senzații ieftine (2013, regia E.L. Katz), satiră extrem de sângeroasă în care excelează Pat Healy (Compliance) și, mai ales, David Koechner (Anchorman).

Pentru cei mai rezistenți dintre spectatori, festivalul „Lună Plină” continuă secțiunea extremă Grindhouse. Primul titlu confirmat este ultra-violentul Wolf Creek 2 (2013), „continuarea revelației australiene de la Cannes 2005, în regia aceluiași Greg Mclean și cu același John Jarratt în rolul psihopatului suprem Mick Taylor, cumva  mai aplecat către decapitări și eviscerări decât acum 8 ani”.

Ca în fiecare an, festivalul se va încheia cu proiecția nocturnă în aer liber a musical-ului cult The Rocky Horror Picture Show, midnight movie prin excelență. „Spectatorii costumați sunt bineveniți; orezul e din partea casei – „See androids fighting Brad and Janet/Anne Francis stars in Forbidden Planet…”.

Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină”, ajuns la a treia ediție,  este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Victoria Film.

Detalii despre transport, acces filme și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro. Până pe 8 iulie, abonamentele sunt disponibile la prețul special de 80 de lei. http://biletmaster.ro/ron/Event/47001406/Abonament-23-27-iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here