Documentarul „Vorbitor”, selecţionat la Rotterdam. Florin Şerban prezintă „Îmi curgi prin vine”

2
425

Filmul Vorbitor/ Visiting Room, regizat de Radu Muntean şi Alexandru Baciu, va avea premiera europeană în secţiunea Spectrum a Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam (25 ianuarie – 5 februarie 2012).

Documentarul despre cuplurile formate în închisoare este unul dintre cele 72 de filme din 32 de ţări incluse în principala secţiune a festivalului. Vorbitor este produs de HBO şi a fost filmat în nouă închisori din ţară: Băcau, Colibaşi, Craiova, Mărgineni, Târgşor, Târgu Jiu, Tulcea, Galaţi şi Giurgiu.

„Fără pretenţia de a fi descoperit răspunsul, Vorbitor încearcă să pună o întrebare: cum e posibil ca doi oameni care nu s-au văzut vreodată să-şi poată scrie într-o scrisoare: «Te iubesc foarte mult. Eşti viaţa mea!». Intenţia noastră nu a fost să-i judecăm pe cei care apar în film, ci să vorbim cu oameni care nu mai au nimic de pierdut şi pentru care dragostea sau simpla certitudine că cineva se gândeşte la ei reprezintă poate singura speranţă într-un viitor mai bun”, notează regizorii.

Selecţia cuprinde 16 premiere mondiale, printre care Ace Attorney, regizat de Takashi Miike, sau Francophrenia (aka Don’t Kill Me, I Know Where the Baby Is), de Ian Olds şi James Franco.

Tot la Rotterdam, dar în platforma de coproducţii CineMart, va merge şi noul proiect de lungmetraj al lui Florin Şerban, Îmi curgi prin vine/ Through My Veins. Va fi povestea de dragoste a doi oameni pe care îi desparte totul, dar care se caută şi se găsesc. Pentru acest film, Şerban intenţionează să facă un casting îndelungat, cu neprofesionişti, la fel ca pentru Eu când vreau să fluier, fluier. CineMart este una dintre cele mai importante pieţe de coproducţii din lume, un loc de întâlnire pentru cineaşti şi producători sau finanţatori.

Citeşte şi:

Radu Muntean, despre „Vorbitor”: „Ni s-a părut interesant tipul ăsta de dragoste la distanţă, mai mult epistolară”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here