Festivalul Cinepolitica revine cu o a doua ediție

0
416

Trofeul Cinepolitica

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica, unicul festival de gen din România, revine cu o a doua ediţie, între 2 şi 7 aprilie 2013, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu din Capitală, potrivit organizatorilor.

Anul trecut, festivalul a avut loc între 15 şi 21 iunie 2012. Pe lângă cele opt titluri din competiţia internaţională, care vor concura pentru Trofeul Cinepolitica şi Premiul Special Cinepolitica, în festival vor fi proiectate filme celebre, precum şi scurtmetraje cu tematică politică (de ficţiune, documentare şi de animaţie), în secţiunea Panorama.

Majoritatea peliculelor vor putea fi văzute în premieră în România şi vor fi prezentate la Bucureşti chiar de realizatorii lor. Anul trecut, câștigătorul Trofeului Cinepolitica a fost Post-mortem, de Pablo Larrain (Chile).

În deschiderea și în închiderea festivalului vor rula producţii de succes, în premieră. La prima ediţie, festivalul a debutat cu The Lady, regizat de Luc Besson, şi s-a încheiat cu documentarul de Oscar Inside Job, al americanului Charles Ferguson.

Juriul va fi format din personalităţi ale industriei de film şi presei de specialitate. Membrii juriului primei ediţii au fost Jay Weissberg, critic de film la prestigioasa revistă americană „Variety”, Alin Tasciyan (Turcia), vicepreşedinte FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film), reputatul cineast sârb Želimir Žilnik şi istoricul român Stejărel Olaru. Unul dintre invitaţii speciali ai primei ediţii a fost şi Hugues Le Paige, celebrul jurnalist, documentarist, politolog şi scriitor belgian.

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, sub deviza Singura noastră politică este cea a cinematografului!, Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here