Filmul de Piatra şi-a dat premiile

1
656
Câştigătorul secţiunii Animaţie, Sebastian Cosor
Câştigătorul secţiunii Animaţie, Sebastian Cosor

După 4 zile în care spectatorii au umplut în fiecare după-amiază până noaptea târziu singura sală din oraş care a putut găzdui anul acesta evenimentul, cea de la Consiliul Judeţean, ediţia 3.0 a festivalului Filmul de Piatra şi-a desemnat câştigătorii.

Ana Ularu, Andi Vasluianu, Irina Margareta Nistor, Aurelian Nica, Virgiliu Mărgineanu şi Ticu Lăcătuşu au jurizat competiţia care a adunat 55 de scurtmetraje româneşti în categoriile Ficţiune, Animaţie, Documentar, Experimental, Videoclip şi Extrem. Premiile sunt oferite de ICR şi însumează 5000 de euro.

Potrivit organizatorilor, filmul câştigător la Ficţiune este Hello Kitty, în regia lui Millo Simulov. Un grup de prieteni petrecăreţi, o excursie nebună la mare şi o imagine cum rar se vede în filmul românesc au propulsat scurtmetrajul pe podium. La animaţie a câştigat The Scream, realizat de Sebastian Cosor, un film ingenios inspirat de celebra pictura a lui Edvard Munch.

La documentar laureaţii sunt Dragoş Dulea şi Anda Puşcaş, realizatorii filmului Stremţ 89, o abordare amuzantă a revoluţiei din 1989. Premiul pentru Cel mai bun film experimental a fost oferit filmului Vlog 13, regizat de Alexandru Petru Bădeliţă. Ce se întâmplă atunci când părăseşti această lume şi te întorci spre altceva? Există altceva?

La Videoclip premiul a fost adjudecat de piesa Moartea Boxelor, a trupei Şuie Paparude. Clipul a fost realizat de Anton Groves şi Adrian Agheniţei. La Extrem a fost premiat Horia Măruşcă, pentru filmul scurt Mountain Biking.

Premiul special oferit de ICR a mers la Grand Hotel Italia, regizat de Rodi Cotenescu, iar premiul publicului la Dragoş Dulea şi Anda Puşcaş, pentru Stremţ 89.

Menţiuni speciale au primit şi filmele Maria şi unchiul Giani, de Ana-Maria Lemnaru, Planet_RO2012, realizat de Csont Zsombor şi Török Tihamér şi videoclipul Paşapoartele albastre, al trupei FurioSnails.

Noutatea ediţiei este aceea că selecţia de filme este 100% din România şi Republica Moldova. Festivalul este iniţiat de regizorul Andrei Dăscălescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here