Angelina Jolie s-a întâlnit cu tinerii cineaşti români la Sarajevo

1
524

Revenind într-unul dintre locurile despre care mărturiseşte că-i sunt foarte dragi, Angelina Jolie a deschis sâmbătă, 7 iulie, cea de-a şasea ediţie a Sarajevo Talent Campus, care adună peste 100 de tineri promiţători din 13 ţări din zona Europei Centrale şi de Est. 12 dintre aceştia vin din România şi participă la workshop-urile de regie, actorie, scenaristică, producţie, critică de film. Actriţa le-a vorbit despre actorie şi despre experienţa sa recentă în regie, legată tot de Bosnia şi Herţegovina, cu In the Land of Blood and Honey. Cu acest prilej, Jolie a primit şi titlul de cetăţean de onoare al oraşului Sarajevo.

La secţiunea dedicată regizorilor, la Sarajevo Talent Campus, participă Roxana Andrei, la critică de film – Irina Trocan şi Sorana Borhină, la workshop-urile de scenaristică iau parte Georgiana Constantin, Andrei Epure, Diana Andreea Mereoiu şi Diana Voinea, la cel de actorie – Balazs Borcsa Bodolai, Irina Bucescu şi Iulia Verdeş, iar la cel de producţie – Greta Oroş şi Gabriela Suciu.

Sarajevo s-a deschis pe 6 iulie cu Children of Sarajevo, regizat de Aida Begić, şi aduce, în diverse secţiuni, mai multe filme româneşti: După dealuri, al lui Cristian Mungiu, în secţiunea In Focus, Toată lumea din familia noastră, în regia lui Radu Jude, în competiţia de lungmetraje, Orizont al lui Paul Negoescu, selecţionat la Cannes în Semaine de la Critique, şi Tatăl meu e cel mai tare, de Radu Potcoavă, în cea de scurtmetraje. Alexandru Nanău a fost selectat la atelierul de montaj Docu Rough Cut Boutique cu proiectul în lucru Totonel, produs de Strada Film.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here