One Day / O singură zi

0
685

Premiera: 14 octombrie
Regia: Lone Scherfig
Scenariul: Dave Nicholls
În distribuţie: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson, Ken Stott, Romola Garai, Rafe Spall
Genul: dramă romantică
Durata: 108 minute

One Day este o adaptare scrisă de Dave Nicholls după propriul său roman, un bestseller tradus în 31 de limbi şi plasat pe primul loc la vânzări în Marea Britanie, Italia şi Suedia. Ecranizarea este semnată de Lone Scherfig, cunoscut pentru excelentul An Education.

După ce au fost împreună o singură zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii facultăţii, între Emma Morley (Anne Hathaway, nominalizată la Oscar) şi Dexter Mayhew (Jim Sturgess din Across the Universe) se înfirpă o prietenie care va dura o viaţă. Ea este o fată provenită din clasa muncitoare, cu principii şi ambiţii, care visează să facă lumea mai bună. El este un playboy dintr-o familie înstărită, care visează că lumea va fi terenul lui de joacă.

În cele două decenii care urmează, cei doi îşi trăiesc relaţia prin intermediul mai multor zile de 15 iulie. Împreună sau separat, îi vedem pe Dex şi Em prieteni la bine şi la greu, cu speranţe şi vise năruite, cu clipe fericite sau cu lacrimi în ochi. Undeva de-a lungul acestei călătorii, cei doi îşi dau seama că ceea ce căutau şi sperau fusese acolo pentru ei dintotdeauna. Pe măsură ce semnificaţia acelei zile din 1988 li se dezvăluie, ce doi încep să priceapă natura iubirii şi a vieţii.

Când au început filmările la One Day, romanul era deja un bestseller în toată lumea. A câştigat premiul Galaxy National Book pentru cărţi de ficţiune şi, din 2009, când a fost publicat pentru prima dată, s-a vîndut în peste 400.000 de exemplare în Marea Britanie. Filmările au avut loc în vara lui 2010 şi au durat opt săptămâni. S-a turnat la Londra, Edinburgh, Paris şi în Dinard, un orăşel din Bretagne care a înlocuit Grecia scenelor de vacanţă din carte, suplinind-o cu brio prin romantismul peisajelor.

De vineri, 14 octombrie, filmul rulează la Bucureşti: Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex, The Light Cinema, Movieplex. În reţeaua Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Piteşti, Timişoara; Cityplex Braşov, Odeon Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here