„Câinele japonez” merge la San Sebastian

0
472

Cainele Japonez - Victor Rebengiuc, Serban Pavlu

Primul lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, Câinele japonez, a fost selectat în secțiunea New Directors din cadrul celei de-a 61-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian (20-28 septembrie 2013).

New Directors este destinat regizorilor aflați la primul sau la cel de-al doilea lungmetraj din carieră. Premiul este stabilit de un juriu internațional și constă în suma de 50.000 de euro, acordată regizorului și distribuitorului spaniol al filmului.

Filmul spune povestea emoționantă a reconcilierii dintre un tată și fiul lui, plecat de ani mulți din țară. Victor Rebengiuc joacă alături de actorii Șerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic, Laurențiu Lazăr.

Tudor Cristian Jurgiu a absolvit UNATC, secţia Regie de Film şi TV, în 2009. Scurtmetrajul său, Nunta lui Oli, i-a adus numeroase premii, cum ar fi: Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Leeds, cel mai bun film românesc la Festivalul NexT 2009, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Anonimul 2009 şi Premiul Gopo pentru cel mai bun film de scurtmetraj al anului. Cel mai recent scurtmetraj, În acvariu, a obtinut Premiul al treilea la secțiunea Cinefondation a Festivalului de la Cannes 2013.

Câinele japonez este o producție Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, HBO România şi Programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul original al filmului este semnat de Ioan Antoci și a obţinut premiul Krzysztof Kieslowski pentru cel mai bun scenariu din Europa Centrală şi de Est, în programul ScriptEast 2009.

Filmul este deja pre-cumpărat pentru distribuția internațională de compania germană M-Appeal și va fi lansat în cinematografele din România pe 18 octombrie, de Transilvania Film.

Tot la San Sebastian, în competiția oficială, va fi prezentat și Cannibal, de Manuel Martin Cuenca, o co-producție Spania-România-Franța-Rusia. Avându-i în distribuție pe Antonio de la Torre si Olimpia Melinte, filmul prezintă strania poveste de dragoste dintre un croitor respectat din Granada, altfel un canibal fără scrupule, și două surori gemene.

Inițiat în 1953, Festivalul de Film de la San Sebastian este unul dintre cele mai importante evenimente de gen.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here