James Bond, actriţele din „După dealuri” şi Victor Rebengiuc, la „Ca-n filme”

0
495

La 50 de ani de la prima proiecţie a unui film din franciza James Bond, emisiunea Ca-n filme” de duminică, 14 octombrie, ora 20.20, de pe Digi 24, aduce un omagiu celui mai cunoscut şi mai atrăgător spion din lume, transformându-l pe actorul Bogdan Albulescu în agentul 007. Cu tot cu şarmul, costumul de firmă, paharul de martini şi succesul la jocurile de noroc cu care Bond, James Bond, ne-a obişnuit.

O ediţie pour les connaisseurs, anunţă echipa emisiunii, şi, de fapt, pentru toţi bărbaţii care au admirat vreodată nonsalanţa, magnetismul, forţa de seducţie, mintea ascuţită şi gadgeturile lui Bond. Criticul de film Andrei Gorzo, realizatorul radio Mihai Dobrovolschi, actriţa Ioana Blaj şi stand-up comendian-ul Dan Badea vorbesc despre cum a schimbat o franciza din anii 60 faţa Hollywood-ului de astăzi şi ideea de blockbuster.

Andrei Gorzo, critic de film: „Sunt foarte importante în istoria cinema-ului de acţiune. Sunt foarte, foarte influente. De la felul în care se montează filmele de acţiune, la structura lor. Foarte multe lucruri îşi au originea, îşi au obârşia în James Bond-urile de atunci. Dacă ne uităm la blockbuster-urile unei veri din ziua de azi, orice vară, chiar şi vara asta, va trecută sau acum două: foarte multe dintre ele datorează mici lucruri sau fură mici lucruri, se inspiră din James Bond şi din James Bond-urile de acum 30 de ani”.

Cristina Flutur şi Cosmina Stratan, premiate pentru cea mai bună interpretare la Festivalul de Film de la Cannes cu rolurile din După dealuri –  filmul regizat de Cristian Mungiu care intră în cinematografele din România din 26 octombrie – vorbesc despre roluri, despre momentul Cannes şi ce a urmat după.

Cristina Flutur, despre personajul ei, Alina: „Am iubit-o foarte tare de la început. Şi chiar dacă face unele lucruri pe care eu nu le-aş face, asta m-a intrigat şi m-a provocat. Şi mi-am dat seama că un actor nu trebuie neapărat să poată face în viaţa lui personală ceea ce face personajul, ci dimpotrivă. Dacă e invers, cu atât mai bine”.

Cosmina Stratan: „Nu m-am gândit dinainte cum va fi la Cannes, nici măcar nu m-am gândit cu ce să mă îmbrac, decât în ultima săptămână. Am fost tot timpul pe ultima sută de metri. Pentru că îmi dau seama că sunt momente unice, prin care nu ştiu dacă o să mai trec vreodată, şi atunci prefer să le iau ca atare şi să nu le pregătesc dinainte.”

În plus, emisiunea „Ca-n filme” are imagini de making of de la cel mai recent film în care joacă Victor Rebengiuc. Câinele Japonez este primul lungmetraj în regia lui Tudor Cristian Jurgiu şi spune povestea unui bâtrân care a pierdut tot într-o inundaţie şi nu mai are nimic pe lume decât un fiu plecat în Japonia. Bătrânul, un tată care cândva i-a greşit fiului său, e jucat de Victor Rebengiuc, cel care a mai avut de înfruntat un fiu care nu se mândrea cu el în producţia Medalia de onoare a lui Călin Peter Netzer.

Puteţi urmări toate ediţiile Ca-n filme pe pagina dedicată emisiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here