Tower Heist/ Jaf… la turnul mare

0
678

Premiera: 11 noiembrie 2011
Regia: Brett Ratner
Scenariul: Adam Cooper & Bill Collage, Russell Gewirtz, Rawson Marshall Thurber, Ted Griffin, Leslie Dixon, Noah Baumbach, Jeff Nathanson
În distribuţie: Ben Stiller, Eddie Murphy, Matthew Broderick, Téa Leoni, Gabourey Sidibe, Casey Affleck, Stephen Henderson, Judd Hirsch, Michael Peña şi Alan Alda
Genul: comedie, acţiune
Durata: 104 minute

Ben Stiller şi Eddie Murphy sunt protagoniştii acestei comedii despre nişte simpli angajaţi la un complex luxos de apartamente care pun la cale un plan pentru a se răzbuna pe un escroc miliardar de pe Wall Street care le-a furat fondul de pensii.

De mai mult de 10 ani, Josh Kovacs (Ben Stiller) e managerul unuia din cele mai luxoase complexuri de locuinţe din New York City. Maniac al supravegherii angajaţilor, şi nu numai, nu-i scapă nimic din ce se petrece acolo. În cel mai opulent apartament de la ultimul etaj al clădirii stă Arthur Shaw (Alan Alda), un mogul al finanţelor, acum arestat la domiciliu după ce a fost prins că a furat două miliarde din banii investitorilor.

Cei mai loviţi de escrocheria lui sunt, evident, angajaţii complexului, care au lăsat pe mâna lui administrarea fondului lor de pensii. În doar câteva zile, Arthur e posibil să dispară şi să scape cu mâinile curate din ceea ce el consideră a fi “crima perfectă”. Aşa că e grabă mare pentru angajaţi să-şi pună în aplicare marele lor plan: vor să fure ceea ce ei sunt convinşi că se ascunde în apartamentului lui Arthur, şi anume… banii lor, nu mai mult, nici mai puţin decît 20 de milioane de dolari! Arthur e supravegheat de către FBI, sub conducerea agentului special Claire Denham (Tea Leoni), aşa că amatorii noştri, nefiind hoţi de profesie, au nevoie de unul care se pricepe, totuşi. Dar singurul pe care îl găsesc e doar un pungaş de doi bani – Slide (Eddie Murphy).

Distribuit în România de Ro Image 2000.

De vineri, 11 noiembrie, filmul rulează la:

  • Bucureşti: Grand Cinema Digiplex Băneasa, The Light Cinema, Movieplex, Hollywood Multiplex
  • RADEF RomâniaFilm: Patria Bucureşti, Craiova, „Florin Piersic” Cluj, Ploieşti
  • Cortina Oradea, Lotus Oradea, Odeon Cluj, Cityplex Brasov
  • Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Baia Mare, Piteşti, Brăila, Cluj, Bacău, Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here