În weekend la cinema: „Burlesque”, „Ursul Yogi” şi o dilemă

0
370

Burlesque

Premiera: 14 ianuarie 2011
Regia: Steven Antin
Scenariul: Steven Antin
În distribuţie: Cher, Cristina Aguillera, Eric Dane, Cam Gigandet, Stanley Tucci
Genul: musical
Durata: 116 minute

În Statele Unite, Burlesque a fost un eşec mare cât cele două nume care stau pe afiş. Nu doar critica l-a sancţionat fără rezerve, ci şi publicul: încasările totale – din noiembrie până acum – abia acoperă bugetul de 55 de milioane de dolari. De la scenariul extrem de slab şi îmbibat în clişee, până la interpretarea subţire a celor două dive, lipsa de poante bune şi numerele de dans răs-văzute (desfăşurarea de costume şi decoruri merită totuşi apreciată) – mai nimic nu merge în Burlesque. Şi totuşi, Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a considerat musicalul demn de trei nominalizări la Globul de Aur: Cel mai bun musical/ comedie şi Cel mai bun cântec, „Bound to You” şi „You Haven’t Seen The Last of Me”. Ulterior s-a aflat, spre veşnica dezonoare a jurnaliştilor votanţi, că Burlesque a apărut printre nominalizări după o vacanţă costisitoare la Las Vegas, plătită de producătorul filmului, Sony Pictures (Suspiciuni de mită la Globurile de Aur).

Burlesque este clasica poveste a fetei care trebuie să lupte cu neîncrederea, geloziile şi prejudecăţile altora înainte de a deveni vedetă. Ali (Aguillera) se angajează ca ospătăriţă în Burlesque Lounge, un local prăfuit din L.A. care mai găzduieşte un spectacol de revistă. Ştiind că poate dansa şi cânta mai bine ca ceilalţi, îşi croieşte drum către scenă şi îi uimeşte pe toţi, inclusiv pe patroana clubului (Cher), care şi-ar putea salva astfel afacerea.

Rulează în premieră la:

 • Bucureşti: Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza, CinemaCity Cotroceni, Sun Plaza, Cinema Studio, Light Cinema
 • CinemaCity în: Arad, Bacău, Cluj, Piteşti, Timişoara
 • Cluj: Odeon Cineplex
 • Slatina: Centrul Cultural „Eugen Ionescu”
 • Yogi Bear / Ursul Yogi

  Premiera: 14 ianuarie 2011
  Regia: Eric Brevig
  Scenariul: Jeffrey Ventimilia, Joshua Sternin, Brad Copeland
  În distribuţie: Dan Aykroyd (voce), Justin Timberlake (voce), Anna Faris, Tom Cavanagh, T.J. Miller, Andrew Daly
  Genul: animaţie, aventuri
  Durata: 80 minute

  „Ursul Yogi e insuportabil. Na, am spus-o”, răbufnea un cronicar american, făcând un joc de cuvinte simpatic în engleză („Yogi Bear is unbearable”). Ursul inventat de Hanna-Barbera în anii 50 nu e chiar insuportabil în varianta lui din 2010, dar n-are suficient umor şi carismă încât să-ţi ajungă la inimă. În cel mai bun caz, poate fi considerat un film simpatic şi inofensiv pentru copii, deşi scenariul mediocru i-ar putea plictisi şi pe ei.

  În filmul 3D, ursul din Parcul Jellystone, împreună cu prietenul său Boo Boo (voce: Timberlake), pune la cale diverse strategii pentru a fura din coşurile turiştilor veniţi la picnic şi este, în continuare, cu un pas înaintea pădurarului Smith (Tom Cavanagh). Cei trei se aliază însă (şi o cooptează şi pe Rachel – Anna Faris) atunci când primarul încearcă să vândă rezervaţia, pentru a acoperi găurile din bugetul local.

  Ursul Yogi combină tehnica live-action cu animaţia şi tehnologia 3D.

  Distribuit în România de MediaPro Distribution.

  Rulează în premieră la:

 • Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), Movieplex, The Light Cinema, Odeon Cluj, Cityplex (Constanţa şi Braşov)
 • The Dilemma / Cum s-o dai să fie bine

  Premiera: 14 ianuarie 2011
  Regia: Ron Howard
  Scenariul: Allan Loeb
  În distribuţie: Vince Vaughn, Kevin James, Jennifer Connelly, Winona Ryder, Channing Tatum şi Queen Latifah
  Genul: comedie
  Durata: 111 minute

  Comediei The Dilemma i s-a reproşat că nu e atât de comedie pe cât ar vrea. Vince Vaughn şi Kevin James sunt protagoniştii filmului regizat de Ron Howard (A Beautiful Mind, Frost/ Nixon) şi produs de Brian Grazer, despre un bărbat care descoperă că ceea ce nu-i spui celui mai bun prieten al tău e la fel de important ca ceea ce faci pentru el. Jennifer Connelly, Winona Ryder, Channing Tatum şi Queen Latifah li se alătură într-o peliculă despre cât de departe poate merge o prietenie între doi bărbaţi înainte de le exploda totul în faţă.

  Rulează în premieră la:

 • Bucureşti: CinemaPro, Hollywood Multiplex, Cityplex, Movieplex, Light Cinema, Patria
 • Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Bacău, Piteşti, Cluj, Baia Mare, Arad, Oradea
 • Odeon Cluj
 • LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here