Vlad Ivanov, Paul Ipate şi răii din cinema, la emisiunea „Ca-n filme”

0
444

În ediţia de duminică, 16 decembrie,  de la 20.20, de pe Digi24, echipa emisiunii „Ca-n filme” aruncă provocarea: personaje negative versus personaje pozitive. „Sunt răii din filme mai populari, mai carismatici, sunt mai excentrici, mai extravaganţi, ne place să-i urâm? Ne rămân în memorie mai multă vreme decât protagonistul cuminte, modest, care respectă toate regulile?” În această ediţie, protagonistul rubricii de interviuri este Vlad Ivanov, celebru pentru rolul Bebe din 4,3,2, în regia lui Cristian Mungiu.

Despre acest film şi, mai ales, despre ce a urmat după el, actorul spune: „Pentru mine, 4,3,2 a fost un început de drum în filme. Făcusem înainte film, dar roluri destul de mici, în coproducţii româno-americane sau româno-franceze, şi mici roluri, apariţii aproape, nici măcar roluri secundare în filme româneşti. Dar ăsta a fost într-adevăr un rol care mi-a dat şansa să apar altfel în faţa regizorilor străini. Să se uite şi să zică: da, uite, a apărut un actor!”

Ce s-a schimbat în cariera lui după premiile obţinute şi după numeroasele festivaluri la care a participat? Ivanov spune că, în primul rând tratamentul de care are parte acum de la firmele de casting şi chiar din partea regizorilor: „ Primul pas în acceptarea rolului este să văd scenariul. Mi-am câştigat în timp statutul asta. Înainte mi se dădea o secvenţă sau mi se spunea despre ce e vorba în film. Dar acum, regizorii care vor să lucreze cu mine mă respectă foarte mult şi îmi trimit scenariul. Şi îmi cer părerea. Dacă vreau să joc sau nu în film. Şi pentru asta îi respect foarte mult. Aşa că, ăsta e primul pas spre negociere. Apoi vedem cine filmează, cu cine, cu ce actori, bineînţeles cum voi fi remunerat după, dar asta chiar e pe ultimul loc, pe ultimul loc.”

Vlad Ivanov, unul dintre actorii distribuiţi cu precădere în roluri negative se alătură şi el părerii unanime, aproape, aceea că farmecul acestora nu este de neglijat: „Cu siguranţă, personajele negative sunt mai carismatice. Nu ştiu, parcă atunci când joci un Făt-Frumos, e ok, bine, dar parcă zmeul e mult mai interesant decât Făt- Frumos. Nu ştiu, aşa cred, da! E just”

Prezentatorul emisiunii, altul la fiecare ediţie, va fi actorul Paul Ipate.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here