Al Pacino îl va juca pe Henri Matisse

0
605

Actorul american Al Pacino îl va interpreta pe celebrul artist francez într-un film numit Masterpiece, care se va concentra asupra relaţiei dintre Henri Matisse şi muza sa, Monique Bourgeois. Potrivit „Variety”, regizorul va fi Deepa Mehta (Water), iar scenaristul – Donald Martin. De producţie se va ocupa Escape Artists.

Bourgeois a fost angajată de Matisse ca asistenta sa personală în 1941, când artistul avea peste 70 de ani. Ulterior, ea a devenit călugăriţă în ordinul dominican şi s-a reîntâlnit cu Matisse în Vence, Franţa, inspirându-l să picteze Chapelle du Rosaire, una dintre cele mai importante lucrări de artă din secolul 20.

Până la sfârşitul vieţii – a murit în 2005 – sora Jacques-Marie a negat că ar fi avut cu Matisse o relaţie altfel decât platonică. „Nu mi-am dat niciodată seama că ar fi fost îndrăgostit de mine. Eram un fel de nepoată sau de muză pentru el, dar a fost întotdeauna un gentleman perfect”, spunea Bourgeois într-un interviu din 1992, preluat de „The Guardian”.

Al Pacino a câştigat recent un Glob de Aur pentru performanţa sa în rolul lui Jack Kevorkian din serialul HBO You Don’t Know Jack.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here