TIFF-ul se mută la Bucureşti. Unde şi când puteţi vedea filmele

0
397

Începând de miercuri, 15 iunie, TIFF-ul îşi aduce filmele în Capitală, într-o retrospectivă organizată în nu mai puţin de patru cinematografe: Studio, Scala, Elvira Popescu şi Noul Cinematograf al Regizorului Român. Dacă n-aţi fost la Cluj, până pe 24 iunie puteţi vedea câteva dintre cele mai interesante filme din selecţie: Imperialiştii încă n-au murit!, Potopul, Sin Retorno (trofeul Transilvania) sau Baladă tristă de trompetă.

Despre câteva dintre filmele proiectate puteţi citi în secţiunea Festivaluri/ TIFF.

Iată programul integral al proiecţiilor:

Cinema Studio

15 iunie

13.00 – BALADĂ TRISTĂ DE TROMPETĂ/ BALADA TRISTE DE TROMPETA
Regia / Director: Álex de la Iglesia
108 minute
Cu: Carlos Areces, Antonio de la Torre, Carolina Bang

1937. Maimuţele de circ ţipă sălbatic în cuşti în timp ce afară oamenii ucid şi se lasă ucişi într-un alt circ, războiul civil spaniol. Clovnul cel Prost, recrutat împotriva voinţei lui de miliţia locală, sfârşeşte într-o baie de sânge provocată de macete cu armata naţională, în timp ce încă-şi poartă costumul de spectacol. Şi astfel începe o aventură plină de evenimente în care Javier şi Sergio, doi clovni înfiorător de desfiguraţi, se luptă pe viaţă şi pe moarte pentru iubirea ambiguă a unei acrobate în timpul regimului lui Franco.

Festivaluri: Veneţia 2010. Premii: Leul de Argint pentru Cel mai bun regizor, Osella pentru Cel mai bun Scenariu (Álex de la Iglesia) – Veneţia 2010

16.00 – CAMERA COPILULUI/ LA PETITE CHAMBRE
Regia / Director: Stéphanie Chuat, Véronique Reymond
Cu: Michel Bouquet, Florence Loiret Caille, Eric Caravaca

Rose şi Marc trec printr-o criză: Rose a pierdut o sarcină în luna a opta. În loc să-i apropie, durerea a construit un zid între ei. Marc vrea să meargă mai departe, în timp ce Rose vrea doar să se izoleze de lume. Asistentă calificată, îngrijeşte pacienţii la domiciliu şi încearcă să compenseze propria durere cu grija exagerată faţă de ei. Edmond, un bătrânel acru, îi respinge ajutorul, deşi este aproape orb. La început, Rose este exasperată de acest pacient insuportabil, dar atitudinea i se schimbă când află că va fi trimis în curând într-un azil de bătrâni, deşi refuză cu îndârjire ideea.

Festivaluri: Locarno 2010 (competiţie), Montreal 2010, Edinburgh 2010, Palm Springs 2011

18.00 – 127 DE ORE / 127 HOURS
Regia: Danny Boyle
Cu: James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn, Sean A. Bott

127 de ore este povestea adevărată a alpinistului Aron Ralston, care s-a salvat după ce un bolovan s-a prăbuşit peste braţul său şi l-a imobilizat într-un canion izolat din Utah. În următoarele cinci zile Ralson îşi examinează viaţa şi îşi dă seama că dispune de curajul necesar să se elibereze, oricare ar fi mijloacele necesare, să urce un zid de stâncă înalt de 20 de metri şi să meargă pe jos aproape 15 kilometri înainte de a fi salvat.

Festivaluri: Londra 2010

Premii: 6 nominalizări la Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun Film şi Cel mai bun actor principal (James Franco) – Oscar 2011

20.00 – MISIUNEA LONDONEZĂ/ MISSION: LONDON
Regia: Dimitar Mitovski
Cu: Tomas Arana, Ralph Brown, Alan Ford

Ambasada Bulgariei la Londra este într-o debandadă totală – consulul nu-şi vede deloc de atribuţiile dimplomatice, ba chiar a organizat un magazin „duty free” unde se vând ţigări şi alcool bulgarilor din Londra. Ţara de-abia a intrat în UE, iar soţia preşedintelui vrea să organizeze o petrecere fastuoasă la care s-o invite pe însăşi Regina. Ca să-i reuşească stratagema, îl numeşte ambasador pe Varadin. Sarcina lui e să aranjeze lucrurile în ambasadă şi, mai important, să se asigure că Regina nu va lipsi de la petrecere.

Festivaluri: Moscova 2010, Bratislava 2010

16 iunie

13.00 – SENIORII/ OLDBOYS
Regia: Nikolaj Steen
Cu: Kristian Halken, Robert Hansen

Vagn este un bărbat între două vârste a cărui viaţă e în impas. Trăieşte singur, are o slujbă şi joacă fotbal cu alţii de aceeaşi vărstă, singura sa activitate socială. În timpul excursiei anuale a echipei în Suedia, coechipierii îl uită într-o benzinărie. Vagn o ştie prea bine, este cât se poate de uşor de uitat şi decide să ia problema în propriile mâini, reuşind să-l găsească pe John, un tânăr hoţ de 28 de ani care se oferă să-l ia în maşină. Dorinţa de a prinde din urmă autobuzul echipei e mai puternică decât frica de a călători cu un străin, aşa că Vagn va începe fără voia lui o călătorie care îl va readuce treptat la viaţă.

Festivaluri: Göteborg 2010, Hambur 2010, Karlovy Vary 2010

Premii: Premiul publicului – Hamburg 2010, Premiul publicului – Karlovy Vary 2010

16.00 – MÂŢE BĂTRÂNE / GATOS VIEJOS
Regia: Pedro Peirano, Sebastián Silva
Cu: Bélgica Castro, Claudia Celedón

Isadora, o femeie trecută de 70 de ani, descoperă că este din ce în ce mai puţin lucidă. La o cină de familie aparent relaxată, se va chinui cu disperare să-şi ascundă starea de fiica ei, o femeie autoritară care nu aşteaptă decât primul semn de senilitate pentru a-i lua tot ce are.

Festivaluri: New York 2010

18.00 – OMOARĂ-MĂ, TE ROG / KILL ME PLEASE
Regia: Olias Barco
Cu: Aurélien Recoing, Virginie Efira, Benoît Poelvoorde

Dr. Kruger vrea să modernizeze suicidul. Visul e să creeze un cadru terapeutic în care sinuciderea să nu mai fie o tragedie, ci un act firesc, asistat medical. Clinica sa exclusivistă atrage un şir de indivizi care-şi doresc să moară: un faimos actor de comedie suferind de cancer, un bogat moştenitor din Luxembourg, o tânără fată frumoasă, dar autodistructivă, un bărbat care a pierdut totul din cauza jocurilor de noroc, inclusiv soţia. După ce doctorul îi consultă în ceea ce priveşte motivele, fiecare are dreptul la o ultimă dorinţă. Dar în munţii izolaţi unde Kruger îşi realizează visul „sinuciderii perfecte”, Moartea loveşte numai când EA decide că a venit vremea.

Festivaluri: Roma 2010 (competiţia oficială)

Premii: Trofeul Marcus Aurelius pentru Cel mai bun film – Roma 2010

20.00 – FĂRĂ CALE DE-NTORS/ SIN RETORNO
Regia: Miguel Cohan
Cu: Leonardo Sbaraglia, Martin Slipak, Bárbara Goenaga

Un băiat este ucis într-un accident de maşină, iar făptaşul fuge de la locul faptei. Şoferul n-a lăsat nicio urmă, dar tatăl victimei, ajutat de mass-media, nu găseşte linişte până când nu-l descoperă şi-l aduce în faţa justiţiei. O serie de evenimente nefericite şi un sistem juridic contaminat de influenţa opiniei publice vor duce la condamnarea unui om nevinovat. Prinşi într-o plasă ţesută de soartă şi de decizii disperate, aceşti oameni vor fi puşi în faţa vinei, a responsabilităţii şi-a unei nevoi acute de izbăvire, într-o spirală din care nu există întoarcere.

Festivaluri: Valladolid 2010, Fribourg 2010

Premii: Cel mai bun film, Cel mai bun regizot debutant, Premiul FIPRESCI – Valladolid 2010

Trofeul Transilvania la TIFF 2011

17 iunie

12.00 – MÂŢE BĂTRÂNE/ GATOS VIEJOS

15.00 – 7 PĂCATE IERTATE/ 7 KHOON MAAF
Regia: Vishal Bhardwaj
Cu: Priyanka Chopra, John Abraham, Neil Nitin Mukesh, Irrfan Khan, Naseeruddin Shah

Frumoasa Susanna a avut nu mai puţin de şase soţi în 35 de ani de căsnicie. Din nefericire, niciunul dintre soţii ei nu a supravieţuit mariajului cu această femeie frumoasă şi elegantă. Se pare că văduva veselă i-a iubit de i-a omorât! Dar lunga listă de soţi nu se opreşte aici: Susanna tocmai s-a îndrăgostit de cel de-al şaptelea soţ al ei!

Festivaluri: Berlin 2011 (Panorama)

18.00 – POTOPUL/ MABUL
Regia: Guy Nattiv
Cu: Ronit Elkabetz, Tzachi Grad, Yoav Rotman

La 13 ani, Yoni se maturizează. Repede. Dar nu suficient de repede pentru el însuşi, acest bărbat în miniatură obsedat să crească mai înalt, mai puternic. În ajunul zilei sale de Bar Mitzvah, Yoni nu are de ales şi este nevoit să „devină bărbat” când în casa familiei se întoarce fratele său autist, pe care nu l-a mai văzut de aproape zece ani.

Festivaluri: Haifa 2010

Premii: Cel mai bun film din Israel, Cea mai bună imagine, Premiul pentru contribuţie artistică unică (Yoah Rotman) – Haifa 2010

20.00 – JUDECĂTORUL SADOMASOCHIST/ SM-RECHTER
Regia: Erik Lamens
Cu: Gene Bervoets, Veerle Dobbelaere, Michael Pas

Disperat să-şi salveze căsnicia, Koen, un judecător, acceptă să îndeplinească dorinţele sexuale ale soţiei sale, atrasă de o combinaţie de extremă durere şi plăcere. La început Koen este şocat, dar dragostea pentru soţia sa este atât de puternică încât îşi învinge rezervele şi începe o viaţă secretă în lumea sado-maso a oraşului. Cel mai bun prieten al său, în care are totală încredere, îl avertizează că funcţia îi este în pericol, dar Koen crede că viaţa lui privată nu are nimic în comun cu cea profesională. Realitatea îi va arăta că se înşeală când el şi Magda sunt prinşi într-o operaţiune sub acoperire a poliţiei. Arestarea sa şi procesul vor provoca un scandal naţional.

18 iunie

13.00 – POTOPUL/ MABUL

16.00 – COPIII DRAGONULUI VERDE/ A ZÖLD SÁRKÁNY GYERMEKEI
Regia: Bence Miklauzic
Cu: Zoltán Rátóti, Eszter Bánfalvi, Yu Debin

Máté, un agent imobiliar divorţat şi singuratic, primeşte de la şeful său sarcina să vândă un depozit din suburbii. Depozitul este închiriat de un grup de chinezi care-şi ţine acolo bunurile mai mult sau mai puţin legale. Miile de cutii sunt păzite de un chinez, Wu, care şi trăieşte în depozit. Aproprierea forţată îi va face pe cei doi bărbaţi singuri pe lume să lege o surprinzătoare prietenie.

18.00 – CUMPLIT DE FERICITĂ/ SYKT LYKKELIG
Regia: Anne Sewitsky
Cu: Agnes Kittelsen, Henrik Rafaelsen, Maibritt Saerens

Pentru Kaja familia este cel mai important lucru. Este o eternă optimistă, deşi trăieşte cu un bărbat care refuză să facă sex cu ea şi care ar prefera oricând să meargă la vânătoare cu amicii. Aşa-i viaţa. Dar când „cuplul perfect” se mută alături, Kaja se chinuie să-şi ţină emoţiile în frâu. Nu numai că aceşti oameni de succes, interesanţi şi frumoşi cântă într-un cor, au şi adoptat un copil din Etiopia! Noii vecini îi prezintă o nouă lume lui Kaja, iar consecinţele se vor răsfrânge asupra tuturor celor din jurul ei…

Festivaluri: Sundance 2011, Goteborg 2011

Premii: Marele premiu al juriului World Cinema (dramă) – Sundance 2011

20.00 – TRANDAFIRAŞUL/ ROZYCZKA
Regia: Jan Kidawa-Blonski
Cu: Andrzej Seweryn, Robert Więckiewicz

Forţat de superiori să-l discrediteze pe intelectualul Warczewski, un profesor şi un respectat scriitor bănuit a fi un „zionist sub acoperire”, durul colonel de securitate Rozek o convinge pe frumoasa dar naiva sa iubită, Kamila, să se insinueze în viaţa respectabilului bărbat mai în vârstă. Nu prea convinsă că ar trebui să servească comunismul dar doritoare să-i facă pe plac iubitului ei, Kamila acceptă misiunea, scriind rapoarte sub numele de „Trandafiraşul”. Plăcerile dezlănţuite ale Kamilei cu Rozek contrastează cu experienţele mult mai rafinate ale femeii cu Warczewski şi curând devine clar că, pe măsură ce petrece mai mult timp cu profesorul, sentimentele ei pentru el devin tot mai puternice.

Festivaluri: Moscova 2010, Gdynia 2010, Pusan 2010, Mar del Plata 2010

Premii: Trofeul Silver St. George pentru Cel mai bun regizor – Moscova 2010

19 iunie

13.00 – CUMPLIT DE FERICITĂ/ SYKT LYKKELIG

16.00 – CZUKOR SHOW
Regia: Tamás Dömötör
Cu: Zsolt Anger, Attila Árpa, Szilvia Csonka

Un bărbat de la ţară este invitat într-un show de televiziune la cererea surorii sale, pe care n-a mai văzut-o de şase ani. Ea a decis să-şi aducă familia în faţa camerelor de luat vederi. Emoţiile îi copleşesc pe protagonişti şi două tragedii se dezvăluie în acelaşi timp: un triunghi amoros, dar şi mai marea dramă a exploatării problemelor personale de către media.

Festivaluri: Hungarian Film Week 2010 (competiţie), Shanghai 2010

18.00- PLASA DE ŢÂNŢARI/ LA MOSQUITERA
Regia: Agustí Vila
Cu: Geraldine Chaplin, Emma Suárez, Martina García

Maria suferă de boala Alzheimer. Luis, nepotul de 15 ani al Mariei, nu spune nici el prea multe: se închide în lumea sa tăcută pentru a scăpa de criza maritală a părinţilor săi, preferând să-şi petreacă timpul salvând de pe străzi câini şi pisici fără stăpân. Tatăl său, Miguel, vrea să pună capăt acestui comportament excentric, dar Alice, mama sa atât de protectoare, preferă să-l lase în pace. În orice caz, animalele apar în casă în număr tot mai mare, complicând viaţa familiei.

Festivaluri: Karlovy Vary 2010, Montreal 2010, Seoul 2010, Sao Paolo 2010, Valladolid 2010

Premii: Globul de Cristal pentru cel mai bun film – Karlovy Vary 2010

20.00 – IMPERIALIŞTII NU AU MURIT! / THE IMPERIALISTS ARE STILL ALIVE!
Regia: Zeina Durra
Cu: Élodie Bouchez, José María de Tavira, Karim Saleh

Visual artist de succes în Manhattan, Asya trăieşte viaţa celor la modă, plină de petreceri exclusiviste, supermodele şi limuzine lungi de nu se mai termină, în timp ce la televizor urmăreşte situaţia din Orientul Apropiat. Asya află că prietenul ei din copilărie, Faisal, a dispărut, victimă a unei presupuse răpiri de către CIA. În aceeaşi noapte îl întâlneşte pe Javier, un doctorand chipeş din Mexic, iar între ei începe o poveste de dragoste. Javier consideră teoriile conspiraţioniste ţesute de Asya drept prea paranoice, dar nimic din lumea Asyei nu este ceea ce pare…

Festivaluri: Sundance 2010

Cinema Scala

17 iunie

14.00 – MISIUNEA LONDONEZĂ/ MISSION: LONDON

16.00 – STRÂNSOAREA/ WALKING TOO FAST/ POUTA
Regia: Radim Spacek
Cu: Ondřej Malý, Kristína Farkašová, Martin Finger

Cehoslovacia, 1982. Regimul totalitar este invincibil. Antonin, un membru al poliţiei secrete, este plin de o furie surdă şi totul în jur – serviciul şi viaţa de familie – îl epuizează şi plictiseşte. Devine obsedat de Klara, o fată pe care nu are nicio şansă s-o câştige. Lupta lui Antonin pentru a o avea doar pentru el îl va întoarce nu doar împotriva inamicilor regimului, ci şi împotriva propriilor tovarăşi şi a sistemului pe care îl protejează.

Festivaluri: Pusan 2010, San Francisco 2010, Varşovia 2010, Cottbus 2010

19.00 – PLASA DE ŢÂNŢARI/ LA MOSQUITERA

21.00 – SENIORII/ OLDBOYS

18 iunie

14.00 – MÂŢE BĂTRÂNE/ GATOS VIEJOS

16.00 – 7 PĂCATE IERTATE/ 7 KHOON MAAF

19.00 – FĂRĂ CALE DE-NTORS/ SIN RETORNO

21.00 – 127 DE ORE/ 127 HOURS

19 iunie

13.00 – STRÂNSOAREA/ POUTA

16.00 – TRANDAFIRAŞUL/ ROZYCZKA

19.00 – BALADĂ TRISTĂ DE TROMPETĂ/ BALADA TRISTE DE TROMPETA

21.00 – JUDECĂTORUL SADOMASOCHIST/ SM-RECHTER

20 iunie

14.00 – IMPERIALIŞTII NU AU MURIT!/ THE IMPERIALISTS ARE STILL ALIVE!

16.00 – CAMERA COPILULUI/ LA PETITE CHAMBRE

18.00 –  STRÂNSOAREA/ WALKING TOO FAST/ POUTA

21.00 – CUMPLIT DE FERICITĂ/ HAPPY, HAPPY/ SYKT LYKKELIG

21 iunie

14.00 – 127 DE ORE/ 127 HOURS

16.00 – MISIUNEA LONDONEZĂ/ MISSION: LONDON

19.00 – URSUL/ THE BEAR
Regia: Dan Chişu
Cu: Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone

Ursul este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte – unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

21.00 – OMOARĂ-MĂ, TE ROG/ KILL ME PLEASE

22 iunie

14.00 – 127 DE ORE/ 127 HOURS

16.00 – CZUKOR SHOW

19.00 – COPIII DRAGONULUI VERDE/ A ZÖLD SÁRKÁNY GYERMEKEI

21.00 – MISIUNEA LONDONEZĂ/ MISSION: LONDON

23 iunie

13.00 – CZUKOR SHOW

15.00 – DRUMUL DE ÎNTOARCERE/ THE WAY BACK
Regia: Peter Weir
Cu: Dragoş Bucur, Colin Farrell, Ed Harris, Alexandru Potocean

Când evadează dintr-un gulag siberian în 1940, şapte curajoşi prizonieri de naţionalităţi diferite descoperă adevăratul sens al prieteniei în timpul unei călătorii care-i poartă de-a lungul a mii de kilometri de teren ostil în drumul lor spre India şi libertate.

Festivaluri: Telluride 2010, Dubai 2010, Palm Springs 2011

18.00 – BIUTIFUL
Regia: Alejandro González Iñárritu
Cu: Javier Bardem, Maricel Álvarez

Uxbal, tatăl singur a doi copii, îşi vede viaţa aruncată în haos pe măsură ce trebuie să evadeze dintr-un trecut dominat de lumea interlopă din Barcelona, să se rupă de dragostea ce i-o poartă fostei soţii, mama abuzivă şi maniaco-depresivă a celor doi copii, şi să-şi recapete controlul spiritual asupra lui însuşi atunci când primeşte diagnosticul de cancer în fază terminală.

21.00 – VERII/ PRIMOS
Regia: Daniel Sánchez Arévalo
Cu: Quim Gutiérrez, Raúl Arévalo, Adrián Lastra

Diego este părăsit de logodnică cu cinci zile înainte de nuntă. Ce va face? Va merge la biserică în speranţa că ea se va răzgândi în ultima clipă? Se va îmbăta crunt plângându-se cât de naşpa este viaţa? Va încerca să-şi recucerească prima dragoste? Toate variantele de mai sus?

24 iunie

13.00 – COPIII DRAGONULUI VERDE/ A ZÖLD SÁRKÁNY GYERMEKEI

15.00 – BIUTIFUL

18.00 – DRUMUL DE ÎNTOARCERE/ THE WAY BACK

21.00 – URSUL/ THE BEAR

Cinema Elvira Popescu

17 iunie

18.00 – IMPERIALIŞTII NU AU MURIT! / THE IMPERIALISTS ARE STILL ALIVE!

20.00 – PROIECTUL FĂRĂ TITLU AL LUI KARTIK KRISHNAN/ THE UNTITLED KARTIK KRISHNAN PROJECT
Regia: Srinivas Sunderrajan
Cu: Kartik Krishnan, Vishwesh Krishnamoorthy

Într-un birou aglomerat din Mumbai, Kartik Krishnan stă la birou şi scrie cod html pentru site-uri, când dă din întâmplare peste un blog de cinema despre cineaşti independenţi. Asta îl face să viseze la propriul său scurtmetraj, iar următorul pas este să-l contacteze pe Srinivas Sunderrajan, un regizor independent care acceptă să-l ajute. Măcinat de evenimente bizare şi sentimentele pe care i le poartă Swarei, colega sa de birou, Kartik va începe o extraordinară călătorie care transcende dragostea, viaţa şi însăşi logica.

Festivaluri: Mumbai 2010

18 iunie

18.00 – SCHELETE/ SKELETONS
Regia: Nick Whitfield
Cu: Andrew Buckley, Ed Gaughan, Paprika Steen

Comedie neagră despre doi exorcişti care, cât se poate de literal, te scapă de scheletul din dulap. Bineînţeles, câteva secrete cât se poate de jenante sunt dezvăluite în timpul acestei surprinzătoare activităţi. Un caz în care scheletele par să se fi ascuns mai bine decât de obicei le va da viaţa peste cap tuturor celor implicaţi.

Festivaluri: Göteborg 2010, Rotterdam 2010, Edinburgh 2010

Premii: Cel mai bun film britanic – Edinburgh 2010, Nominalizare la premiile BAFTA pentru Cel mai bun debut

20.00 – ÎNTR-O LUME MAI BUNĂ/ IN A BETTER WORLD/ HÆVNEN
Regia: Susanne Bier
Cu: Michael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen

Povestea face slalom între viaţa dintr-o tabără de refugiaţi din Africa şi monotonia gri dintr-un orăşel de provincie danez. Vieţile a două familii din Danemarca se întersectează şi astfel ia naştere o extraordinară, dar riscantă prietenie. Dar singurătatea, slăbiciunea morală şi durerea stau la pândă. Curând, prietenia se transformă într-o alianţă periculoasă şi într-o urmărire ce-ţi ia suflarea, în care însăşi viaţa este miza. Noul lungmetraj al lui Susanne Bier este o dramă despre distrugerea existenţei idilice şi despre greaua alegere între răzbunare şi pacifism.

Festivaluri: Roma 2010, Salonic 2010, Toronto 2010, Tallinn 2010, Sarajevo 2010, Rio de Janeiro 2010

Premii: Oscar pentru Cel mai bun film străin – Oscar 2011, Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin – Globurile de Aur, Premiul publicului – Roma 2010, Cel mai bun actor (Mikael Persbrandt) – Tallinn 2010

19 iunie

18.00 – LACRIMI ÎN GAZA/ TEARS IN GAZA/ GAZAS TÅRER
Regia: Vibeke Løkkeberg
Cu: Amira Fat-hi Dawood El Eren, Rasmia Al-Sultan

Într-un stil lipsit de menajamente şi cu ajutorul unor filmări unice, sunt prezentate consecinţele războaielor din ziua de azi. Filmul descrie şi abilitatea femeilor şi-a copiilor de a-şi continua activităţile zilnice după experienţele dramatice ale războiului. Mulţi trăiesc în corturi sau în ruine fără ziduri şi acoperişuri. Toţi au nevoie de bani, mâncare, apă şi curent electric. Unii şi-au pierdut rude sau au fost răniţi grav. Poate războiul rezolva conflicte sau să creeze pace? Filmul urmăreşte vieţile a trei copii în timpul războiului şi după încetarea focului.

Festivaluri: Toronto 2010, IDF Amsterdam 2010, Goteborg 2011

Premii: Premiul publicului – Goteborg 2011

20.00 – JUDECĂTORUL SADOMASOCHIST/ SM-RECHTER

20 iunie

18.00 – ALEEA REGELUI/ KING’S ROAD/ KÓNGAVEGUR
Regia / Director: Valdís Óskarsdóttir
Cu: Björn Hlynur Haraldsson, Daniel Brühl, Gísli Örn Garðarsson, Hanna María Karlsdóttir

După trei ani petrecuţi în străinătate, Junior se întoarce în Islanda cu o mulţime de probleme pe cap, în speranţa că tatăl său i le-ar putea rezolva. Doar că reîntoarcerea acasă nu va avea rezultatul aşteptat.

Festivaluri: Locarno 2010

20.00 – DUBLU HITCHCOCK/ DOUBLE TAKE
Regia: Johan Grimonprez
Cu: Ron Burrage, Mark Perry, Delfine Bafort

Regizorul Johan Grimonprez îl distribuie pe Alfred Hitchcock în rolul unui profesor de istorie paranoic prins fără să ştie într-o dublă a perioadei Războiului Rece. Maestrul spune toate lucrurile nepotrivite la momentele cele mai nepotrivite, în timp ce politicienii americani şi ruşi fac eforturi disperate să spună exact ce trebuie, în direct la televizor.

Festivaluri: Berlin 2009 (Forum), IDF Amsterdam 2009, Londra 2009, Sundance 2010

21 iunie

18.00 – PULSAR
Regia: Alex Stockman
Cu: Matthias Schoenaerts, Tine Van den Wyngaert

Samuel are o slujbă de curier farmaceutic în Bruxelles. Superba lui prietenă Mireille pleacă la New York pentru un stagiu într-o prestigioasă firmă de arhitectură. Curând după plecarea ei, un hacker intră în computerul lui Sam şi o serie de IT-işti cam suspecţi eşuează rând pe rând să-i arate cum să-şi protejeze reţeaua wireless. Când misteriosul hacker dă semne că intenţionează să-i distrugă viaţa şi în primul rând relaţia cu Mireille, se instalează paranoia. Sam începe să-şi suspecteze vecinii şi devine obsedat de transmisiile wireless…

Festivaluri: Locarno 2010, Hamburg 2010, Vancouver 2010, Ghent 2010, Palm Springs 2011, Rotterdam 2011

Premii: Premiul criticii – Hamburg 2010

20.00 – CREPUSCUL/ DUSK/ SCHEMER
Regia: Hanro Smitsman
Cu: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Gaite Jansen

În timpul unei zile sufocante de vară, tensiunile dintr-un grup de tineri prieteni ajung atât de puternice, încât se decide uciderea unei fete din grup. Crespuscul este un film tragic despre apariţia unui dictaturi fasciste în sânul unui grup, o dinamică ce sfârşeşte prin a cere moartea unui ţap ispăşitor.

Festivaluri: San Sebastian 2010, Ghent 2010, Stockholm 2011, Palm Springs 2011

Noul Cinematograf al Regizorului Român

18 iunie

16.00 – IMPERIALIŞTII NU AU MURIT!/ THE IMPERIALISTS ARE STILL ALIVE!

18.00 – CAMERA COPILULUI/ LA PETITE CHAMBRE

20.00 – OMOARĂ-MĂ, TE ROG / KILL ME PLEASE

19 iunie

16.00 – MISIUNEA LONDONEZĂ/ MISSION: LONDON

18.00 – MÂŢE BĂTRÂNE/ GATOS VIEJOS

20.00 – FĂRĂ CALE DE-NTORS/ SIN RETORNO

20 iunie

18.00 – POTOPUL/ MABUL

20.00 – BALADĂ TRISTĂ DE TROMPETĂ/ BALADA TRISTE DE TROMPETA

21 iunie

18.00 – VERII/ PRIMOS

20.00 –  BIUTIFUL

22 iunie

18.00 – CUMPLIT DE FERICITĂ/ SYKT LYKKELIG

20.00 – DRUMUL DE ÎNTOARCERE/ THE WAY BACK

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here