„Şapte fapte de milostenie”, premiat pentru regie la Marrakech

0
682

Filmul Şapte fapte de milostenie/ Sette opere de misericordia, debutul fraţilor Gianluca & Massimiliano De Serio, a obţinut premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Marrakech. Coproducţia italiano-română o are pe Olimpia Melinte în rolul principal, alături de actorul Roberto Herlitzka (Aldo Moro din Buongiorno, notte al lui Marco Bellocchio).

Juriul celei de-a 11-a ediţii a fost prezidat de Emir Kusturica şi format din nume ca Jessica Chastain, Nicole Garcia, Leïla Hatami, Abdelkader Lagtâa, Brillante Mendoza, Radu Mihăileanu, Maya Sansa şi Aparna Sen. Trofeul festivalului, l’Etoile d’Or, i-a revenit peliculei  Out of Bounds (Labrador) de Frederikke Aspöck (Danemarca), iar Premiul Juriului – filmului Snowtown, regizat de Justin Kurzel (Australia).

Gianluca & Massimiliano De Serio sunt recunoscuţi pentru cele două scurtmetraje premiate în numeroase festivaluri şi la gala Academiei Europene de Film: Zakaria şi Mio fratello Yang.

Şapte fapte de milostenie/ Sette opere de misericordia este povestea unei fete din Republica Moldova, Luminiţa, care trăieşte la periferia unui oraş şi doarme într-o maşină pentru care trebuie să plătească în fiecare noapte cu ce reuşeşte să fure din spitalul aflat în vecinătate. Pentru că vrea să scape de această povară zilnică, Luminiţa decide să fure copilul celor care deţin maşina şi să-l vândă ca să-şi cumpere acte. Antonio (Herlitzka), un bătrân bolnav de cancer la gât în fază terminală, devine fără voie victima Luminiţei şi a planului ei.

Filmul este co-produs de Elefant Film România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here