Comedia romantică „Bună! Ce faci?” vine la cinema

1
368

Primăvara debutează în cinematografe cu o comedie primită cu aplauze puternice de cei dintâi spectatori ai săi, la TIFF: Bună! Ce faci?, de Alexandru Maftei. Comedia romantică despre care publicaţia americană „Variety” aprecia că este „ca o gură de aer proaspăt” în atmosfera sumbră a filmului românesc intră în cinematografele din România din 4 martie, premiera de gală fiind programată cu o zi înainte, la Cinema Patria din Capitală. Este primul lungmetraj de cinema al unui cineast care a regizat până acum producţii de televiziune şi spoturi publicitare. Scenariul îi aparţine actriţei şi dramaturgului Lia Bugnar.

Bună! Ce faci? este povestea a doi soţi care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atraţie unul faţă de celălalt. Gabriel (Ionel Mihăilescu) este pianist, iar Gabriela (Dana Voicu) este patroana unei mici spălătorii de lux. În jurul celor doi, pe care rutina i-a făcut imuni la farmecele celuilalt, roiesc personaje cu un libido exacerbat: fiul lor de 17 ani (Paul Diaconescu) nu ratează nici o partidă din liceu, iar angajata Gabrielei, Toni (Ana Popescu), are o viaţă sexuală extrem de activă. Ajutaţi de colegii de lucru, cei doi soţi prind gustul chat-ului şi încep să flirteze virtual. Fiecare e convins că şi-a găsit perechea, la un moment dat, însă nici unul nu bănuieşte că partenerul de care s-a îndrăgostit pe Internet nu e deloc un necunoscut.

În roluri secundare apar Ana Popescu, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur, Adriana Trandafir sau Sabina Iaschevici.

„Mi-am propus să fac un film de dragoste. Un altfel de film românesc. Pe care să-ţi facă plăcere să-l vezi. O poveste universală frumoasă, filmată inedit şi ritmat, jucată cu căldură şi umor. Îmi doream un film în care muzica să fie foarte prezentă şi specială. Am vrut să invoc puţin magia cinematografului – atât de lipsită în ultima vreme pe la noi. Nu cred în filmul elitist şi nici în cel comercial. Dar cred că spectacolul cinematografic nu înseamnă numai filmul de pe pânză, ci şi publicul din sală”, spune regizorul Alexandru Maftei.

Filmul poartă amprenta stilului publicitar exersat de Alexandru Maftei şi vine cu câteva artificii vizuale foarte simpatice. În plus, cineastul nu „se teme” de muzică: coloana sonoră originală este compusă de Dragoş Alexandru.

În acest weekend, Bună! Ce faci? va fi proiectat la Dublin International Film Festival, în prezenţa regizorului. Comedia a fost una dintre surprizele ediţiei din 2010 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania – TIFF şi  fost recompensată cu un Premiu special al juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF). În toamna lui 2010, pelicula a rulat la Cairo, iar pe pământ american a ajuns la începutul acestui an, în selecţia festivalului de la Palm Springs.

Absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti în 1994, Alexandru Maftei a făcut turul festivalurilor internaţionale cu filmul său de diplomă, În fiecare zi e noapte. Înainte de primul lungmetraj de cinema, a regizat şapte dintre cele 14 episoade ale serialului românesc Lombarzilor 8 (B1 TV, 2006), câteva episoade din serialul Un pas înainte (ProTV, 2007), precum şi lungmetrajul TV Fii cu ochii pe fericire (TVR, 1997) şi documentarul Ştefan cel Mare şi Sfânt, din cadrul emisiunii Mari Români (TVR, 2006). A realizat sute de spoturi publicitare, dintre care unele premiate în competiţii internaţionale.

Bună! Ce faci? este produs de Rollin Studio România, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune şi cu participarea HBO România.

În prima săptămână, filmul va rula în sălile din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Braşov, apoi îşi va continua traseul în Craiova, Bacău, Timişoara, Constanţa, Piatra-Neamţ, Târgu-Mureş şi Oradea.


„Bună! Ce faci?” este povestea a doi soţi care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atraţie unul faţă de celălalt. Gabriel (Ionel Mihăilescu) este pianist, iar Gabriela este patroana unei mici spălătorii de lux. În jurul celor doi, pe care rutina i-a făcut imuni la farmecele celuilalt, roiesc personaje cu un libido exacerb„Bună! Ce faci?” este povestea a doi soţi care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atraţie unul faţă de celălalt. Gabriel (Ionel Mihăilescu) este pianist, iar Gabriela este patroana unei mici spălătorii de lux. În jurul celor doi, pe care rutina i-a făcut imuni la farmecele celuilalt, roiesc personaje cu un libido exacerbat: fiul lor de 17 ani (Paul Diaconescu) nu ratează nici o partidă din liceu, iar angajata Gabrielei, Toni (Ana Popescu), are o viaţă sexuală extrem de activă. Ajutaţi de colegii de lucru, cei doi soţi prind gustul chat-ului şi încep să flirteze virtual. Fiecare e convins că şi-a găsit amantul perfect, la un moment dat, însă nici unul nu bănuieşte că partenerul de care s-a îndrăgostit pe Internet nu e deloc un necunoscut.at: fiul lor de 17 ani (Paul Diaconescu) nu ratează nici o partidă din liceu, iar angajata Gabrielei, Toni (Ana Popescu), are o viaţă sexuală extrem de activă. Ajutaţi de colegii de lucru, cei doi soţi prind gustul chat-ului şi încep să flirteze virtual. Fiecare e convins că şi-a găsit amantul perfect, la un moment dat, însă nici unul nu bănuieşte că partenerul de care s-a îndrăgostit pe Internet nu e deloc un necunoscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here