20 de ani de la lansarea lui „Apollo 13”, pe Paramount Channel

0
1066

Apollo_13

La aproape 20 de ani de la lansare, Apollo 13, regizat de Ron Howard, nominalizat la noup premii Oscar (a câștigat Premiul pentru Cel mai bun montaj și Cel mai bun sunet), este difuzat de Paramount Channel în acest weekend și luni, 20 aprilie.

Filmul este bazat pe povestea dramatică a misiunii Apollo 13, inițiată acum 45 de ani. Astronauții Jim Lovell (Tom Hanks), Fred Haise (Bill Paxton) și Jack Swigert (Kevin Bacon) pornesc în cea de-a cincea misiune pe Lună, după ce comandantul inițial se retrage. Totul merge conform planului până la mijlocul misiunii, când unul dintre rezervoarele navei explodează, punând în pericol viața echipajului.

Misiunea lui Apollo 13 din aprilie 1970 rămâne una dintre cele mai dramatice evenimente din istoria zborului spațial, iar filmul este considerat unul dintre cele mai fidele reproduceri ale misiunii de atunci.

Apollo 13 a fost inclus într-un top al celor mai bune 10 filme care au explorat spațiul, realizat de Time Magazine. Jurnalistul Gary Susman afirmă că „cea mai mare realizare a lui Howard este aceea că a reușit să creeze suspans pentru un eveniment al cărui final este cunoscut de toți”.

Potrivit unui clasament realizat de American Film Institute al celor mai celebre 100 de replici din filme, în care s-a ținut cont de voturile a peste 1500 de cineaști, Apollo 13 figurează cu „Houston, avem o problemă”. O altă replică emblematică este și „Eșecul nu este o opțiune”.

Program Paramount Channel

Sâmbătă, 18 Aprilie- 20:20

Duminică, 19 Aprilie- 16:40

Luni, 20 Aprilie- 12:10

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here