„The Tree of Life” deschide Festivalul Anonimul

0
597

Filmul premiat cu Palme d’Or la Cannes va fi proiectat, în premieră în România, în deschiderea Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul (8-14 august), care va avea loc, pentru a opta oară, la Sfântu Gheorghe,în Delta Dunării.

Ar putea fi – pentru cei curioşi să vadă producţia care a divizat atât de puternic Cannes-ul – una dintre puţinele ocazii de a viziona The Tree of Life în România, pentru că MediaPRO Distribution nu intenţionează deocamdată să-l distribuie pe ecrane. Deşi îi are pe Brad Pitt şi pe Sean Penn pe afiş, plus un Palme d’Or la activ, există temerea că filmul lui Terrence Malick nu va aduce suficienţi spectatori la cinema pentru a deveni profitabil.

Anonimul optează şi în acest an pentru votul publicului şi nu al unui juriu. Cele şapte titluri din competiţie, selecţionate de Ludmila Cvikova (de anul acesta Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha), vor concura pentru un premiu de 3000 de dolari, care va f acordat în funcţie de voturile audienţei.

La secţiunea scurtmetraj au fost înscrise 300 de producţii din 37 de ţări, selecţia fiind asigurată de criticul Irina-Margareta Nistor. Premiile la scurtmetraj şi animaţie vor valora 1000 de dolari fiecare.

Mai multe despre Tree of Life şi reacţiile de la Cannes:

Ce filme de Cannes ajung în România. Independenţa Film aduce şapte titluri

Cel mai aşteptat film la Cannes, huiduit la premieră

„Tree of Life” împarte Cannes-ul în două tabere

Surpriză la Cannes: „Tree of Life” ia Palme d’Or!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here