Şi-au cerut înapoi banii pe bilet: nu ştiau că „The Artist” e film mut

10
529

Câţiva spectatori din Liverpool au ieşit indignaţi din sala de cinema, de la filmul The Artist, după ce au descoperit cu uimire că ce vorbesc actorii nu se şi aude. În plus, filmul mai era şi alb-negru şi într-un format mai mic decât cel obişnuit. Cu aceste argumente în dinţi, s-au prezentat la casa de bilete cerându-şi banii înapoi, relatează „The Guardian”.

Cinematograful Odeon Liverpool One a confirmat că a fost nevoit să returneze banii unor spectatorii ieşiţi din sală la 10 minute după începerea filmului, pe motiv că nu ştiau că va fi unul mut.

The Artist este o melodramă emoţionantă şi amuzantă despre un star (Jean Dujardin) care nu poate concepe trecerea la cinema-ul vorbit.

Filmul lui Michel Hazanavicius a fost premiat şi elogiat la Cannes, a obţinut 12 nominalizări la Globul de Aur şi trofeul pentru Cel mai bun film la categoria comedie/ musical şi este favorit la Oscar. Pentru unii spectatori, însă, un film mut în epoca 3D-ului pare nu numai greu de crezut, ci şi greu de văzut.

10 COMENTARII

 1. Da, am aflat și eu că ar veni în februarie. Din păcate, nu îi dau mai mult de 5000 de bilete vândute. 🙁

  Pe de altă parte, nu cred că va face bine nici la Oscaruri, în ciuda succesului de la Globuri. Dacă vă uitați în anii din urmă, vedeți că „academicienii” au făcut întotdeauna front comun împotriva filmelor din afara spațiului anglofon, în jurul cărora s-a făcut mare vâlvă.

  Cât despre film, sper să fie simpatic. Pe Dujardin îl știu din filme franceze de mall – foarte carismatic așa, dar destul de redus în nuanțe și roluri. Chiar mă întrebam când o să aibă și un film cu adevărat serios la activ. Poate o să fie ăsta.

  • Pina a făcut peste 10.000 și sunt sigur că nu s-a dat o știre despre film pe tv. The artist are însă mare baftă cu toate nominalizările și premiile. sunt sigur că va auzi mai multă lume despre el și că vor exista mai mulți curioși.

 2. Pina a făcut atât pentru că:
  1. era în vatiantă 3D
  2. nu era disponibil pe torente în momentul lansării

  The Artist e pe torente, so…

  Dacă ar fi să te iei după ce spui tu, și Melancholia ar fi trebuit să facă mai mult. Întrunea toate condițiile. Dar nu a vândut decât vreo 5000 de bilete.

  • eu sper că lumea va fi curioasă pentru că filmul este mut. dar s-ar putea ca o mare parte dintre cei curioși totuși să nu mai aștepte luna asta până când ajunge în cinematografe. chiar și așa, felicitări pentru Forum Film. aduce 4 filme nominalizate la Oscar în cinematografe în luna februarie, deși este clar că niciunul nu va dărâma box office-ul. Tot Forum Film a adus Drive și The Help. merită lăudat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here