Radu Jude studiază consecinţele unui divorţ în „Toată lumea din familia noastră”

0
442

Regizorul Radu Jude a început recent filmările la Toată lumea din familia noastră, o dramedie despre consecinţele unui divorţ cu Şerban Pavlu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu în rolurile principale. Jude a mai studiat subiectul în Alexandra, un excelent scurtmetraj tot cu Şerban Pavlu în rolul unui tată care îşi aduce fiica acasă, la fosta soţie şi noul ei soţ, şi care dezlănţuie un scandal pentru că i se pare că ea îi spune „Tavi” şi nu „tati”. Furia şi resentimentele dintre cei doi se revarsă în câteva scene extrem de puternice.

Potrivit producătorilor de la Hi Film Productions, intenţia lui Jude nu este de a spune o poveste despre divorţ, ci de a analiza modul în care conflictele sunt generate şi evoluează: „Divorţul şi consecinţele sale nu sunt tema principală a scenariului, ci doar contextul în care personajele se dezvoltă. Lipsa de comunicare dintre acestea, eşecul în a înţelege părerea celuilalt, imposibilitatea, de la un punct încolo, de a îndrepta răul făcut – toate aceste idei sunt explorate în film”.

Filmările la Toată lumea din familia noastră durează aproximativ o lună şi au loc în Bucureşti. În roluri secundare apar Tamara Buciuceanu Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. Dacă e să socotim Film pentru prieteni lung şi nu mediumetraj (are aproximativ lungimea unui lungmetraj), Toată lumea din familia noastră este cel de-al treilea din cariera lui Jude, primul fiind Cea mai fericită fată din lume.

Filmul este o producţie Hi Film Productions, în coproducţie cu Circe Films (Olanda) şi Abis Studio (România). Toată lumea din familia noastră a fost dezvoltat în cadrul CineLink (Festivalul de Film de la Sarajevo) şi CrossRoads (Co-Production Forum, organizat de Festivalul Internaţional de Film de la Salonic), iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award.

Proiectul este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, HBO România, Teleclub şi City Cinema.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here