Un film românesc a câştigat premiul Sarajevo City of Film

3
730

vacanta la mareFilmul O vacanţă la mare / Holiday at the Seaside, în regia Cristinei Groşan, a câştigat premiul secţiunii Sarajevo City of Film, în valoare de 2000 de euro.

Scurtmetrajul a fost proiectat în cadrul cinematecii Open Air a Festivalului Internaţional de Film Sarajevo, în faţa a peste 3000 de spectatori.

Filmul urmăreşte o zi din viaţa unei familii care se pregăteşte să plece în concediu la mare. Amalia, fiică de 13 ani, se confruntă cu prima ei menstruaţie. Având o mamă severă şi distantă, Amalia încearcă să găsească singură soluţii. Dar curând, asta va fi cea mai mică problemă pe care o are Amalia.

Filmul a fost regizat de Cristina Grosan, absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune, Cluj-Napoca, iar scenariul a fost scris împreună cu Ştefan Statnic. În rolul Amaliei apare Mara Purza, iar în rolul părinţilor, Andreea Vasile şi Ştefan Statnic. Echipa creativă a fost compusă şi din tineri cineaşti maghiari, filmul fiind editat de Anna Meller şi produs de Dora Nedeczky.

Alex Trăila, un tânăr producător aflat în al treilea an în echipa de la Sarajevo, s-a ocupat de dezvoltarea proiectului încă din faza iniţială.

Filmările s-au desfăşurat în Sarajevo, filmul fiind unul din cele trei selectate în 2013 pentru finanţare în cadrul programului Sarajevo City of Film, iniţiat de Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo.

Sarajevo City of Film este asemenea unui program de mentorat/rezidenţă, unde proiectele aflate în preselecţie sunt dezvoltate sub tutela unui mentor, pe parcursul a 30 de zile. Versiunile finale ale scenariilor sunt trimise pentru jurizarea finală, iar finanţare primesc doar 2-3 proiecte în fiecare an. O vacanţă la mare a fost filmat în Sarajevo în aprilie 2013.

3 COMENTARII

  1. Daca filmul romanesc a castigat MARELE premiu, cine a castigat micul premiu? Sau macar orice alt premiu din cadrul acestei sectiuni?

    Sau poate nu ii zice marele premiu?

    Aveti google, folositi-l

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here