Duminică, 23 decembrie, de la ora 20.20, pe Digi24, emisiunea „Ca-n filme” propune poveşti de Crăciun. Însă nu dintre cele dulcege şi senine, ci producţii în care sărbătoarea Naşterii Domnului este prilej de vărsare de sânge, precum Black Christmas, din 1974, sau unul în care Moş Crăciun e infractor – Bad Santa (2003). Prezentatoarea ediţiei va fi actriţa Ada Condeescu, proaspăt selectată în programul Shooting Stars la Festivalul de la Berlin.
Vor dezbate filmele de Crăciun cronicarul Irina Margareta Nistor, regizorul Jesus del Cerro şi actorul Dragoş Bucur.
Irina Margareta Nistor: „Cred că ne face plăcere să fim siropoşi măcar o dată pe an. Nu cred că e un păcat neapărat chestia asta, e o chestie de nostalgie că fiecare dintre noi îşi aminteşte de Crăciun cu familia aferentă, pe care, în majoritatea cazurilor, pe măsură ce trec anii, n-o mai ai sau n-o mai ai integral”.
Jesus del Cerro, regizorul lui Ho, Ho, Ho 2: O loterie de familie, ne-a povestit cum şi-a determinat actorii să se comporte ca şi cum ar simţi din plin spiritul Crăciunului: „Şi dacă filmăm în iunie, noiembrie, nu contează, te simţi ca de Crăciun!”
Tot duminică, emisiunea „Ca-n filme” va difuza un material de making of despre culisele celei mai aşteptate producţii a finalului de an: Hobbitul: o călătorie neaşteptată. Protagonistul rubricii de interviuri este actorul Dragoş Bucur, care va povesti despre primele roluri, colaborarea cu Cristi Puiu, Radu Muntean sau Corneliu Porumboiu şi mai noul Ho, Ho, Ho 2, în care are unul dintre rolurile centrale.
„Eram un papagal care tremura, probabil mai aveam puţin şi făceam pe mine de emoţie”, îşi aminteşte Dragoş Bucur despre proba dată pentru primul său film. „Nu joc modestia, dar eu cred că nu sunt cel mai talentat actor din România. Sunt actori din generaţia mea, chiar colegi de-ai mei de facultate, care clar sunt mai talentaţi ca mine. Însă ce am reuşit să fac eu şi poate de asta joc mai mult, a fost să îmi dezvolt profesionalismul ăsta. Tehnica de a fi tot timpul la o limită acceptabilă. Asta spunea tot timpul Albulescu la clasă: ca actor profesionist nu ai voie niciodată să cobori sub un anumit nivel. Poţi să fii mai bun, dacă ai inspiraţie, eventual, dar niciodată mai prost. Ei bine, pe tehnica asta de a nu fi niciodată mai prost decât e acceptabil mă bazez eu în carieră. Şi în rest, vârfurile alea, repet: când vine îngeraşul şi mă atinge!”, povesteşte Bucur.
Puteţi urmări ediţiile anterioare, integral, pe www.digi24.ro.