Thriller-ul „Vânătorii de capete”, adaptare a unui bestseller, vine la cinema

0
425

Headhunters/ Vânătorii de capete, un thriller bazat pe volumul scriitorului norvegian Jo Nesbø, cel mai bine vândut roman-thriller din 2008, intră în cinematografe vineri, 22 iunie. Unul dintre cei apreciaţi headhunteri (recrutează angajaţii din poziţiile-cheie ale unei companii) din Norvegia are încă un job, „de noapte”: fură obiecte de artă.

În rolurile principale, Aksel Hennie – unul dintre cei mai populari actori din Norvegia – şi Nikolaj Coster-Waldau, distribuit și în serialul HBO Urzeala Tronurilor. Este al treilea lungmetraj al regizorului norvegian Morten Tyldum, iar Nesbø se află în topul celor mai traduşi autori din toate timpurile.

„Este un film cu o poveste mare de spus, dar care nu se teme să te facă să râzi sau să te ţină în suspans. Este acel gen de film care vrea mai mult decât să fie uitat repede, nu ca popcorn-ul pe care îl termini când pleci de la cinema”, spune Morten Tyldum.

Cineastul este absolvent al School of Visual Arts din New York şi a lucrat pentru programul de tineret al Norwegian Broadcasting Corporation (NRK) mai mulţi ani, fiind unul dintre regizorii de televiziune care au contribuit la definirea noului limbaj vizual în TV la începutul anilor ’90.

 Filmul este distribuit în România de Independenţa Film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here