Festivalul DaKINO se mută în Braşov, din 2011

0
321

Începând de anul viitor, după câteva ediţii „nu prea glorioase” de DaKINO – cum a recunoscut iniţiatorul lui, Dan Chişu – festivalul se va muta la Braşov şi va debuta sub titulatura „20+1”. „Mi-am dat seama că festivalurile din ţară sunt mai bine susţinute de autorităţile locale, iar Bucureştiul e deja mult prea plin de evenimente”, a declarat astăzi Dan Chişu, în conferinţa de presă a ediţiei cu numărul 20.

Festivalul se deschide în această seară, de la 20.00, la Cinema Patria, cu un film dur – 127 Hours, în regia lui Danny Boyle – o retrospectivă a celor 19 ani de filme şi o vizită anulată. Actriţa Marisa Berenson, care ar fi trebuit să primească un trofeu pentru întreaga carieră, a anunţat că este bolnavă şi nu mai poate ajunge la Bucureşti. DaKINO 20 va prezenta însă, într-o proiecţie exclusivă pentru România, filmul The Disciple, o producţie Spania 2010 regizată de Emilio Ruiz Barrachina, care o are în rolul principal pe Berenson (marţi, de la 21.00, la Cinema Patria).

Tot în tradiţia festivalului, concertul aniversar va fi susţinut de Goran Bregovic, vineri, la Sala Palatului. „E drept că n-avem imaginaţie, dar măcar suntem constanţi, încăpăţânaţi. Acum zece ani sărbătoream zece ediţii cu Goran Bregovic, iar anul acesta am decis, cu imaginaţia noastră zero, să sărbătorim tot cu el”, a spus Dan Chişu.

DaKINO se desfăşoară între 22 şi 27 noiembrie, la Cinematograful Patria, Sala Elvira Popescu şi Noul Cinematograf al Regizorului Român din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here