Tarantino şi-a schimbat eroul din „Django Unchained”: e Jamie Foxx

0
466

Tarantino s-a răzândit: sclavul răzbunător din următorul său film nu va fi Will Smith ci Jamie Foxx. Foarte inspirată mişcare – Foxx e mult mai versatil şi mai experimentat, degajă profunzime şi ştiinţă într-ale vieţii (Ray, Miami Vice).

În spaghetti western-ul numit Django Unchained, Foxx are rolul sclavului fugit de pe plantaţie care se întovărăşeşte cu un vânător de recompense cu stil şi experienţă (Christoph Waltz) şi prinde „meseria” suficient de bine încât să plănuiască o revenire pentru a-şi elibera soţia şi a se răfui cu landlord-ul (jucat de Leonardo di Caprio).

Samuel L. Jackson, partenerul constant al lui Tarantino, îl va interpreta pe sclavul de încredere al lui Calvin Candie, proprietarul vicios şi fără scrupule care îşi aduce în pat sclavele şi îi provoacă pe bărbaţi la lupte.

Filmările vor avea loc în toamnă, în Louisiana.

Django Unchained va fi produs de Weinstein Company şi are ca surse de inspiraţie Django al lui Sergio Corbucci, un western spaghetti lansat în 1966, şi Sukiyaki Western Django al lui Takashi Miike, în care Tarantino a jucat un rol (video, mai jos).

„Filmul acesta vorbeşte despre rasism cum rareori s-a făcut la Hollywood. E un film 100% popcorn şi, în acelaşi timp, genial în felul în care abordează subiectul sclaviei în Sud. Gândiţi-vă cam ce-a făcut cu naziştii în Inglorious şi o să aveţi o idee cam ce va face cu proprietarii de sclavi în ăsta”, dezvăluia un insider care citise scenariul, pentru IndieWIRE.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here