Haina îl face pe om, la ShortsUP

0
393

Pentru că, de cele mai multe ori, hainele sunt „afişul” nostru personal, ShortsUP a pus la cale o ediţie specială dedicată scurtmetrajelor care vorbesc despre modă şi stil. Vineri, 25 noiembrie, de la 20.00, la Sala Dalles din Bucureşti are loc ediţia lunii noiembrie a ShortsUP, sub titulatura Street Fashion.

Pe lângă filmele premiate în festivaluri importante, evenimentul va include o instalaţie cu fotografii de street fashion local şi internaţional, Young Romanian Designers Expo – mini-expoziţii ce surprind spiritul urban al Bucureştiului -, precum şi Live Make Up Area.

Selectat anul acesta în programul Panorama de la Berlinale, De ce, doamnă / Warum Madame Warum (regia Michael Bidner, John Edward Heys, Germania, 2011) prezintă un personaj excentric care se plimbă pe străzile Berlinului mâncând ostentativ crenvurşti. Este strada podiumul nostru?

Măsură modernă / By Modern Measure (r. Matthew Lessner, SUA, 2006) ironizează influenţa exagerată a culturii pop asupra a doi tineri americani. A obţinut, între altele, menţiune la Sundance Film Festival.

În animaţia Haina îl face pe om / It’s What You Wear (r. Jayro Bustamante, Franta, 2006), selectată în mai multe festivaluri importante, un manechin dintr-o vitrină ajunge să creadă că va fi tratat ca un om obişnuit dacă ar purta ce trebuie… Doar hainele fac diferenţa?

Omul perfect / Det perfekte menneske (r. Jørgen Leth, Danemarca, 1967), regizat de cunoscutul documentarist danez Jørgen Leth, este “o comedie serioasă” despre ciocnirea dintre imaginaţie şi realitate. Pornind de la acest scurtmetraj, Lars von Trier i-a propus lui Leth să facă împreună un experiment ce avea sa se finalizeze cu omniubusul The Five Obstructions (2003).

Selectorul de la ShortsUP, Alexandra Safriuc, mai adaugă un argument la descrierile de mai sus: „Mi-a plăcut foarte mult ideea echipei din Bangkok prezentă la Bienala de Arhitectură din Veneţia: modul în care ne îmbrăcăm influenţează arhitectura spaţiului. Fiecare dintre noi poate să facă strada pe care trece sau locul în care stă mai frumoase doar prin prezenţă. Nu trebuie să atragem atenţia, ci doar să fim în armonie cu spaţiul din care facem parte”.

Biletele pot fi cumpărate de la intrare la preţul de 20 de lei. Accesul include participarea la toate formele de artă contemporană din cadrul evenimentului ShortsUP Street Fashion. Detalii pe www.shortsup.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here