Adrian Sitaru duce „Chefu’” la Rotterdam

0
623

Scurtmetrajul Chefu, regizat de Adrian Sitaru, va fi proiectat în premieră mondială în secţiunea Spectrum Shorts a celei de-a 41-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam (25 ianuarie – 5 februarie 2012), anunţă 4 Proof Film.

Comedia spune povestea lui Neli, o femeie de 55 de ani dintr-un oraş de provincie din Ardeal. După o călătorie de câteva zile la Bucureşti, Neli se întoarce acasă şi descoperă cu stupoare, din relatările vecinelor binevoitoare, că în absenţa ei, Dan, fiul de 17 ani, a încins un adevărat chef. Dialogurile cu accent ardelenesc, umorul si relaţiile dintre personaje fac din Chefu’ o comedie savuroasă al cărei traseu festivalier începe acum.

„Relaţiile dintre mamă-copii, femei din acelaşi bloc, grijile fiecăruia pentru celălalt, dar şi «frica» de ochii lumii sunt elemente care m-au fascinat în povestea Claudiei Silişteanu şi care m-au marcat şi pe mine încă din copilărie. Mai mult decât o naraţiune clasică, mi-am dorit un film despre povestea interioară a sentimentelor şi stărilor prin care trec protagoniştii”, spune Adrian Sitaru.

Distribuţia îi reuneşte pe actorii Tania Filip, Clara Vodă, Nataşa Raab, Elena Ivanca şi Emilian Mârnea. Producător este Monica Lăzurean-Gorgan, scenarist Claudia Silişteanu, iar imaginea este semnată de Adrian Silişteanu.

Chefu este produs de 4 Proof Film şi realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Zenith Media.

Tot în competiţia Spectrum Shorts va rula un mediumetraj înscris din partea Bosniei şi Herzegovinei şi produs, printre alţii, de un român, Alex Trăilă. Bodily Function, în regia lui Dane Komljen, urmăreşte un tânăr care merge în oraş să vândă legume şi se întâlneşte cu un vechi prieten din copilărie. Filmul are 38 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here