„Saga Amurg” primeşte şapte Zmeure de Aur

0
549

zmeura-de-aur

Saga Amurg: Zori de Zi – Partea II, ultimul episod din franciza cu vampiri, a fost „recompensată”, sâmbătă seară, cu şapte anti-trofee Zmeura de Aur, pentru Cel mai prost film al anului şi cele mai slabe prestaţii actoriceşti.

Filmul a avut 11 nominalizări şi le-a primit pe cele pentru Cel mai prost film al anului, Cea mai slabă actriţă în rol principal (Kristen Stewart, premiată şi pentru rolul din Snow White and the Huntsman), Cel mai prost actor în rol secundar (Taylor Lautner), Cea mai proastă distribuţie, Cea mai proastă regie (Bill Condon), Cea mai proastă continuare şi Cel mai prost cuplu pe marele ecran (Mackenzie Foy şi Taylor Lautner).

Adam Sandler, un obişnuit al Zmeurii, cadorisit anul trecut cu un număr record de 10 trofee – a obţinut din nou trofeul pentru cel mai prost rol principal, pentru prestaţia din filmul That’s My Boy (Cel mai prost scenariu).

Rihanna s-a ales cu o Zmeură de Aur la categoria Cea mai slabă actriţă în rol secundar, cu rolul din filmul Battleship.

Premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, pusă pe o peliculă de 8 mm ciopârţită, au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca un „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul trofeelor cinematografice, ce culminează în fiecare an, în luna februarie, cu gala Oscar.

Câştigătorii sunt aleşi în urma voturilor exprimate de cei 657 de membri ai Fundaţiei Zmeura de Aur. Premianţii ajung rareori la gală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here