Victor Rebengiuc joacă în „Câinele japonez”

0
668

Turnajul la Câinele japonez, primul lungmetraj regizat de Tudor Cristian Jurgiu (Nunta lui Oli),  a început de câteva zile, într-un sat din Giurgiu.

În filmul realizat după un scenariu scris de Ioan Antoci, Victor Rebengiuc joacă rolul unui bătrân care şi-a pierdut soţia, casa şi agoniseala de-o viaţă în urma unei inundaţii. Atunci când e pus în faţa alegerii de a păstra sau nu pământul care i-a fost dat de Primărie, întoarcerea neaşteptată a fiului său din Japonia, după foarte mulţi ani, îl ajută să ia o decizie.

Alături de Rebengiuc, în distribuţie figurează Şerban Pavlu, Kana Hashimoto, Constantin Drăgănescu, Ioana Abur, Alexandrina Halic şi Laurenţiu Lazăr.

Înainte de a deveni film, scenariul a obţinut mai multe distincţii: Premiul Krzysztof Kieslowski pentru Cel Mai Bun Scenariu din Europa Centrală şi de Est, în cadrul Programului ScriptEast 2009, Premiul HBOpe 2008 pentru Cel Mai Bun Scenariu de Lungmetraj în cadrul Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF. Ulterior, scenariul a fost parţial rescris de către Tudor Cristian Jurgiu şi Gabriel Gheorghe.

Tudor Giurgiu este producătorul peliculei, prin Libra Film, iar Bogdan Crăciun – producător executiv. Andrei Butică semnează imaginea, iar Dragoş Apetri, montajul.

Proiectul a obţinut finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei şi beneficiază de susţinere financiară din partea HBO România şi Programul MEDIA al Uniunii Europene (pentru dezvoltarea scenariului).

Filmul va fi distribuit în România de Transilvania Film, anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here