„Borgman” și „Blind Detective”, proiectate la BIFF

1
443

Borgman

Borgman, unul dintre cele mai discutate filme la Cannes 2013, și Blind Detective, noul thriller al lui Johnnie To, sunt două dintre titlurile prezentate în premieră la Festivalul Internațional de Film București (BIFF, 26 martie – 2 aprilie), în secțiunea Panorama. Directorul artistic al festivalului este Andrei Crețulescu.

Iată primele patru filme din Panorama, în prezentarea BIFF:

Borgman (regia Alex van Warmerdam) a fost una dintre surprizele competiției oficiale a Festivalului de la Cannes 2013. Cel de-al optulea film de cinema al regizorului olandez a părut, în ochii criticii, un soi de remake la Funny Games, filtrat prin obiectivul unui Leos Carax. Borgman, distribuit de Independența Film, a mai fost selecționat la festivalurile de la Sarajevo, Toronto, Atena și Sitges, unde a și câștigat Marele Premiu.

Alan Partridge: Alpha Papa (regia Declan Lowney) a fost considerat comedia verii în Anglia. Steve Coogan (proaspăt premiat cu BAFTA pentru scenariul Philomenei) se întoarce la cultissimul personaj pe care l-a creat pentru BBC în anii ’90, într-o primă și decisivă aventură pe marele ecran. Cinic, suprarealist și satiric până la sânge, Alan Partridge: Alpha Papa a făcut furori la festivalurile de la New York, Chicago și Rotterdam. Proiecție unică, în premieră în România. 

Blind Detective (regia Johnnie To) este cel de-al 48-lea film al neobositului regizor hong-kongez (care zilele astea îl termină pe cel de-al 50-lea) și a fost prezentat într-un midnight screening la Cannes 2013. Combinație improbabilă de „serial thriller” și „slapstick comedy”, Blind Detective, în care superstarul Andy Lau face un nou rol antologic premiat, pe merit, la Sitges, a mai fost selecționat la Toronoto și Rio de Janeiro. Proiecție unică, în premieră în România.

The Stone Roses: Made of Stone (regia Shane Meadows) este documentarul pe care regizorul britanic visează să-l facă de ani buni. A reușit în 2012, cu ocazia reunirii legendarei trupe pentru cele trei concerte excepționale de la Heaton Park. Împănat cu imagini de arhivă și bucăți live care-i vor face să sufere și mai tare pe fanii care-i așteptau la festivalul Summerwell de la București, Made of Stone, care a avut premiera mondială la Manchester în 2013, este un must absolut pentru toți cei care au crescut fredonând I Wanna Be Adored. Proiecție unică, în premieră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here