După Lars von Trier, Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care are loc între 1 și 5 octombrie în Brașov, conturează profilul unui maestru european al genului horror: regizorul belgian Fabrice Du Welz. Trei dintre filmele sale vor fi proiectate: Vinyan, Calvaire şiAlleluia.
Alleluia, la fel ca alte cinci filme din selecția Dracula Film: Horror and Fantasy Festival – Annabelle, Aux yeux des vivants, The Canal, Killers și Norway –, se regăsesc și în programul festivalului de la Sitges, cel mai mare festival de gen din Europa, care se desfășoară în aceeași perioadă. Iar dacă Fabrice du Welz va fi prezent pe covorul roșu de la Sitges, Yannis Veslemes, regizorul lui Norway, a preferat Transilvania și va veni la Brașov.
Alleluia, cel mai recent film al lu Fabrice du Welz, este considerat unul dintre cele mai stranii şi mai iconoclaste filme ale lui 2014. Este al doilea capitol din „trilogia Ardenilor”, un opus care a ȋnceput cu bizarul Calvaire şi este inspirat din povestea adevărată a criminalilor Martha Beck şi Raymond Fernandez, o pereche de iubiţi distructivi cuprinşi de o cumplită frenezie ucigaşă. Bazat pe o serie de crime care au îngrozit America, Alleluia este un portret de cuplu.
În Vinyan (2008), după ce tsunami-ul a lovit Thailanda în 2004, Jeanne (Emmanuelle Béart ) și Paul (Rufus Sewell), un cuplu de europeni bogați, și-au pierdut fiul. La ani după catastrofă, cei doi se întorc, disperați să-și regăsească fiul, și ajung dincolo de legi și civilizație. Căutările lor sunt din start sortite eșecului, dar odată ajunși la tribul de copii rămași orfani după tsunami și deveniți creaturi sălbatice, cei doi întrevăd o cale de comunicare cu lumea morților. Vinyan a fost premiat la Sitges în 2008.
Thriller psihologic cu multe suferințe fizice, Calvaire (2004) își aduce protagonistul, un cântăreț de mâna a doua, în Belgia rurală. Mai exact într-o zonă săracă și sălbatică unde, rămas cu mașina în pană, protagonistul interpretat de Laurent Lucas devine victimă a demenței unui bătrân văduv, dar și a întregii comunități rurale, deloc binevoitoare. Violent și nihilist, este un portret memorabil al psihozelor de grup.