„Despicable Me”. Bonus: scurtmetraje cu minionii

0
438

Una dintre cele mai bune animaţii din 2010, Despicable Me/ Sunt un mic ticălos, este disponibilă pe piaţa din România în format DVD. Filmul nominalizat la Globul de Aur şi la BAFTA vine însoţit de câteva bonusuri extrem de simpatice: trei scurtmetraje cu minionii – Home Makeover, Orientation Day şi Banana – un joc cu aceleaşi personaje şi muzica de pe coloana sonoră.

Supervillain-ul care vrea să fure luna (Gru împrumută vocea lui Steve Carell) a încasat 500 de milioane de dolari în întreaga lume, la un buget de circa 69 de milioane. Minionii – o mică armată de muncitori galbeni, sufletişti, naivi şi vorbind o limbă neînţeleasă – şi-au făcut atât de mulţi fani, încât e foarte probabil să aibă destinul lung şi fericit al lui Scrat din Ice Age.

„Geneza minionilor e extrem de asemănătoare cu cea a lui Scrat în primul Ice Age, ceea ce e ironic, pentru că sunt exact acele două personaje care nu se aflau acolo de la început, ci au fost create exclusiv din imaginaţie vizuală. Sunt personaje care pur şi simplu răsar vizual, nu sunt create deliberat, nici descrise sau dezvoltate în fazele anterioare. În cazul lui Despicable Me, regizorul Pierre Coffin, care lucra cu art director-ul Eric Guillon, s-a gândit că dacă Gru vroia să fure luna, avea nevoie de ajutor. Avea nevoie de o mică armată sau de o echipă şi atunci le-a venit ideea acestor tipi mici şi galbeni”, explică producătorul Chris Meledandri, fondator şi CEO al Illumination Entertainment, compania independentă care a creat animaţia împreună cu Universal Pictures. Meledandri a fost şi preşedinte fondator al 20th Century Fox Animation, unde a supervizat producţia la Ice Age, Alvin şi Maimuţele şi Horton Hears a Who!.

Muzicii din Despicable Me i s-a făcut probabil cea mai mare nedreptate la Oscaruri, unde nu a fost nominalizată. Special pentru acest film, Pharrell Williams a compus, cântat şi produs câteva cântece, unul dintre ele având deja propria „carieră” – „Despicable Me”. Altele sunt interpretate de Destinee & Paris, The Sylvers, Robin Thicke, The Bee Gees şi David Bisbal. Coloana sonoră a fost compusă de Heitor Pereira şi înregistrată cu orchestra Hollywood Studio Symphony.

Celelalte voci din film le aparţin lui Jason Segel, Russell Brand, Julie Andrews, Will Arnett, Kristen Wiig şi Miranda Cosgrove.

Preţ: 55 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here