Caravana TIFF porneşte la drum

0
394

vizual Caravana Filmelor TIFFCea de-a patra ediţie a Caravanei Filmelor TIFF/Operation Kino va avea loc în perioada iulie- septembrie în 13 oraşe din România: Buzău, Timişoara, Oradea, Bistriţa, Suceava, Fălticeni, Iaşi, Roman, Bacău, Galaţi, Focşani, Braşov, Deva.

Prima oprire a Caravanei este la Buzău (1-3 iulie, Parcul Tineretului), apoi Timişoara (12-14 iulie) şi Oradea (15-17 iulie). Intrarea este gratuită.

Spectatorii vor avea parte de o selecţie de filme de succes prezentate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), printre care Prince Avalanche (regia David Gordon Green), distins cu Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de la Berlin 2013, Blancanieves/ Albă ca Zăpada (regia Pablo Berger), câştigator a zece premii Goya şi propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin sau An Episode in the Life of an Iron Picker (regia Danis Tanovic), o dramă emoţionantă distinsă la Berlin 2013 cu Premiul special al juriului şi Ursul de Argint pentru Cel mai bun actor.

Poziţia copilului (r. Călin Peter Netzer), Şi caii sunt verzi pe pereţi, al treilea lungmetraj regizat de Dan Chişu, şi comedia Funeralii fericite (r. Horaţiu Mălăele) sunt câteva dintre titlurile româneşti incluse în programul Caravanei.

Detalii despre filme şi program, pe www.tiff.ro.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect realizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene. Organizată împreună cu festivalurile de la Sofia, Sarajevo, Istanbul, Odessa, precum şi cu Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana îşi propune să aducă în atenţia publicului filme de succes din ţările UE şi non-UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here