George Piştereanu, premiat de suedezi

0
411

George Piştereanu, protagonistul din Eu când vreau să fluier, fluier, a obţinut premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Stockholm. „Ne-a convins că dilema lui este reală, obligându-ne să îi înţelegem acţiunile disperate. Interpretarea lui ne-a lăsat fără cuvinte”, transmite juriul. George Piştereanu şi-a ridicat trofeul la gala de sâmbătă, 27 noiembrie, anunţă ICR Stockholm.

Premiul vine cu puţin înainte de ceremonia din 4 decembrie de la Talinn, unde actorul va afla dacă este sau nu câştigător al trofeului Academiei Europene de Film pentru interpretare.

Eu când vreau să fluier, fluier a fost inclus în competiţia internaţională a festivalului. Un alt film românesc, Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, în regia lui Andrei Ujică, a rulat în cadrul secţiunii Extreme Politics.

La festivitate s-a aflat şi regizorul Florin Şerban, intervievat de presa suedeză înainte de premiera peliculei în cinematografele din Suedia, pe 3 decembrie (a fost achiziţionat de către distribuitorul Folkets Bio).

În 2007, Cristian Mungiu a câştigat Marele Premiu la Stockholm pentru pelicula 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, iar Anamaria Marinca a fost desemnată cea mai bună actriţă, iar în 2008, Megatron al lui Marian Crişan a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj.

Actorul din „Fluier”, în cursă cu Ewan McGregor la Oscarurile Europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here