Post-apocalipsa la „Ca-n filme”

0
353

În ediția din 30 decembrie, de la 20.20, de pe Digi24, emisiunea Ca-n filme arată cum și-au imaginat cineaștii din istorie că ar arăta Pământul după sfârșitul lumii.

Fie că schimbările masive vin după explozia unei bombe nucleare, unei treziri la viață a roboților sau a unui virus care transformă morții în zombie, lumea de după Apocalipsă e întotdeauna periculoasă. Despre filmele post-apocaliptice vorbesc actrița Ana Ularu, regizorul Andrei Dobrescu și criticul de film Cristi Mărculescu.

Andrei Dobrescu: „Cred că sunt două lucruri care fac fascinant genul ăsta. Primul, chiar dacă e un pic morbid, e ideea asta că toată lumea moare și tu o iei de la capăt. (…) Mai e și chestia asta foarte consumeristă care spune că e ca un Black Friday la care nu plătești nimic”.

Ana Ularu: „Îmi plac ca desfășurări de forțe și că exercițiu de imaginație. Mi se pare foarte interesant să văd cum gândesc oamenii sfârșitul. Pentru că, de fiecare dată, îl gândesc din punctul de vedere al tehnologiei lor de atunci. ”

Șerban Pavlu a acceptat provocarea emisiunii Ca-n filme de a juca altfel rolul de prezentator: el va interpreta unul dintre ultimii oameni rămași în viață după ce Pământul a fost lovit de năpastă. Actorul a filmat câteva ore alături de echipa emisiunii într-un decor parcă desprins dintr-unul dintre filmele post-apocaliptice.

În aceeași ediție, echipa prezintă, la final de sezon, topul celor mai bune filme ale anului 2012, în viziunea criticilor.

Invitata rubricii de interviu din ediția de 30 decembrie este actrița Ioana Blaj, recunoscută pentru spotul TV în care a apărut ani de zile alături de actorul Paul Ipate. Ioana, una dintre reprezentantele tinerei generații de actrițe, vorbește despre eforturile pe care le presupune ipostaza de tânără actriță, la început, despre viitorul profesiei de actor în România, dar și despre greșelile pe care actorii tineri nu ar trebui să le facă.

„E trist. E trist să stai pe bară fiindcă, vrând nevrând, ești înconjurat de oameni din domeniul tău. Vrând nevrând, vezi oameni care muncesc, care fac lucruri tot timpul și îți dorești și tu să faci ceea ce îți place. Și n-ai cum. Nu vine telefonul ăla magic să te anunțe: băi, ai luat un casting! Sau o să joci într-un lungmetraj. Sau urmează o piesă de teatru! Să faci ceva singur iarăși e un lucru destul de greu, pentru că inu știi de unde să o apuci. Ca actor, e mai greu. Ca regizor, mai ai cumva… știi că tu inițiezi ceva. Ca actor, să găsești un regizor, să găsești bani, să găsești sponsori, să găsești locații, e mult prea greu. Și da, e trist să stai pe bară!”, spune Ioana Blaj.

Edițiile emisiunii Ca-n filme pot fi urmărite integral și pe site-ul digi24.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here