Regizorul lui „Before Midnight”, la „Ca-n filme”

0
375

linklater

În ediția de duminică, 30 iunie, ora 16.20, a emisiunii „Ca-n filme” de pe Digi24, regizorul Richard Linklater vorbește despre Before Midnight, filmul lansat zilele acestea în România.

Prezent în România la gala caritabilă Ovidiu Ro, în timpul căreia a fost proiectat şi filmul său, el a povestit pentru Digi24 cum a luat naştere trilogia, neplanificată iniţial, cum a lucrat cu Ethan Hawke și Julie Delpy și ce probleme a întâmpinat la filmări.

Despre Before Midnight, regizorul spune că era întrebat des când îl va face: „Cred că Ethan, Julie şi eu am fost întrebaţi în ultimii 9 ani… Probabil că întrebarea se cerea, având în vedere că făcusem un al doilea film. După ce l-am făcut pe primul, acum 18 ani, nimeni n-a întrebat. Nimeni n-a întrebat de o continuare. Odată ce l-am făcut pe al doilea, asta a devenit întrebarea. Acum nu există planuri. Durează mulţi ani pentru noi să ne revenim după filmele astea…. Glumim că trebuie să ne revenim, dar de fapt trebuie să îmbătrânim.”

Trilogia e un proiect foarte personal pentru toți treu: „Cred că Ethan şi Julie şi eu avem aceeaşi senzaţie. Filmele sunt foarte personale, aducem în ele orice la care ne-am putea gândi. Lucruri din viaţa ta, din viaţa prietenilor tăi, de la oameni pe care îi cunoşti, lucruri pe care le citeşti… Aşa că e mai mult vorba de o perspectivă de scriitor”.

Lucrul la Before Midnight a pus ceva probleme. Mai ales după ce şi-a rupt glezna, moment de care îşi aduce aminte cu groază şi acum: „A fost … destul de greu. Pe de o parte. Pe de altă parte, eram într-una din cele mai frumoase părţi din Grecia şi am avut oameni minunaţi în jurul nostru. Deci a fost uşor. … Totul a fost ciudat pentru mine, pentru că imediat înainte de producţie, cam cu o săptămână, mi-am rupt glezna, jucând baschet. Şi în tot filmul se merge şi se vorbeşte. Aşa că eu eram în cârje sau în scaun cu rotile, a fost… uitasem complet, dar ăsta a fost singurul element care a făcut experienţa diferită. Nu a afectat filmul în niciun fel. A fost doar o inconvenienţă”.

Emisiunile „Ca-n filme” pot fi urmărite și online, pe www.digi24.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here