VIDEO. Filmul de Piatra, festivalul voluntarilor

0
668

După câteva încercări eșuate de a obține finanțare de la Centrul Național al Cinematografiei și alte instituții, Filmul de Piatra, inițiat de regizorul Andrei Dăscălescu (Constantin și Elena), își îmbrățișează statutul de festival organizat exclusiv de voluntari.

Clipul oficial al ediției de anul acesta, care va avea loc pe 5, 6, 7 septembrie la Piatra Neamț și pe 8, 9 și 10 la Piatra Fântânele (în campusul de voluntariat Tășuleasa Social) îi celebrează  pe cei 80 de voluntari implicați și transformă evenimentul într-un manifest al voluntariatului.

La Piatra Neamț festivalul se desfășoară în mai multe locații: în aer liber, în piațeta de la Turnul lui Ștefan, în Teatrul Tineretului, pe vârful muntelui Cozla și, pentru prima oară, în singurul cinematograf rămas funcțional, dar aproape uitat, din Piatra Neamț.

Pe lângă cele 67 de scurtmetraje din selecție, Filmul de Piatra va mai cuprinde o selecție de lungmetraje românești, un spectacol de teatru, o serie de concerte și un eveniment special, pe vârful muntelui Cozla, cu proiecții de scurtmetraje străine dintr-o selecție Shorts Up, concerte și DJ, de la apus până după răsăritul soarelui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here