„Votul meu” a fost apreciat la Sarajevo

0
486

Votul meu, regizat de Monica Lăzurean-Gorgan şi Andrei Gorgan, a obţinut EDN Talent Grant la Festivalul de Film de la Sarajevo, unde a rulat în competiţia de documentare. Premiul este rezultatul unei cooperări între festival şi European Documentarist Network, cu scopul de a-i spijini pe regizorii talentaţi.

Filmul de 42 de minute, amuzant şi intrigant deopotrivă, urmăreşte lupta pentru putere într-un sat din judeţul Olt, Grojdibodu, unde un primar care candidează pentru al patrulea mandat încearcă să-şi menţină, cu orice preţ, fotoliul.

Votul meu „este o ilustrare cu accente de suprarealism a ceea ce înseamnă şi ceea ce provoacă dorinţa de putere”, potrivit Monicăi Lăzurean-Gorgan. „Primarul doreşte să-şi păstreze cu orice preţ regatul, astfel că scopul scuză mijloacele. Campania electorală declanşează un mecanism de obţinere a voturilor prin metode mai puţin ortodoxe – bănuite şi practicate în România – dar nedovedite până acum”, explica regizoarea într-un comunicat transmis de ICR cu prilejul selecţionării filmului la Festivalul Internaţional Documenta Madrid.

„Materialul filmat de Radu Ionescu e o raritate, nu ai prea des ocazia să vezi imagini despre cum se influenţează soarta unui vot. De aceea, filmul reflectă foarte bine raportarea omului din mediul rural la autoritate, atitudinea săteanului fiind, cel mai adesea, una supunere”, explică cineasta.

Filmul este produs de 4Proof Film.

În această seară, Sarajevo îşi anunţă laureaţii. În competiţia de lungmetraje a intrat Loverboy, iar în cea de scurtmetraje – Fotografia lui Victor Dragomir şi Numărătoarea manuală, de Daniel Sandu.

„Loverboy” se îndreaptă spre Sarajevo

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here