Invitaţie la schi şi filme: festivalul Filmul de Piatra începe pe 6 ianuarie

0
581

Peste 50 de scurtmetraje în competiţie, o întâlnire cu alpinistul Ticu Lăcătuşu, invitaţii la schi şi workshop-uri – Festivalul Filmul de Piatra se anunţă o minunată ocazie de a prelungi vacanţa de iarnă, între 6 şi 9 ianuarie. Proiecţiile vor avea loc la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, intrarea fiind liberă. Dintre cele 209 de filme româneşti înscrise în competiţie, figurează pe lista finală 9 filme de animaţie, 8 documentare, 12 experimentale, 14 de ficţiune şi 12 videoclipuri.

Juriul care va oferi trofeul Filmul de Piatra celui mai bun film din fiecare categorie este format din directorul de imagine britanic David Procter (care va susţine şi un workshop), actriţa Irina Săulescu (Poliţist, adjectiv) şi regizorul Copel Moscu. Spectatorii vor vota, la rândul lor, cel mai popular film.

Pe lângă filmele din competiţie, vor fi proiectate titluri din selecţiile unor festivaluri ca Animest, TIFF, Next, ShortsUp, Filminute, sau dintre nominalizările la Oscar, şi lungmetraje ca Nuntă în Basarabia şi Veronica, în regia Elisabetei Bostan.

Primul român care a urcat pe Everest şi singurul care a cucerit cele mai înalte vârfuri ale celor 7 continente, Ticu Lăcătuşu, va arăta publicului filme din expediţiile sale şi va însoţi imaginile de poveşti despre situaţii limită şi supravieţuire.

Directorul festivalului este regizorul Andrei Dăscălescu (Constantin şi Elena).

Filmul de Piatra 2.0 PROMO from timelapsus.ro on Vimeo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here