„Boardwalk Empire”, unul dintre cele mai premiate seriale americane, vine în România

1
475

Începând din 11 februarie, HBO România difuzează serialul care şi-a adjudecat câteva dintre cele mai importante premii dedicate televiziunii: Imperiul din Atlantic City/Boardwalk Empire. Serialul original produs de HBO a câştigat recent două Globuri de Aur, pentru Cel mai bun serial TV, categoria dramă, şi Cel mai bun actor într-un serial TV – Steve Buscemi. Totodată, în weekend-ul trecut, la premiile oferite de breasla regizorilor – Directors Guild of America – Martin Scorsese a fost recompensat cu un trofeu pentru episodul pilot, cel care a dat tonul întregii serii (al cărei producător executiv este).

Boardwalk Empire este o adaptare după un capitol din cartea „Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City”, de Nelson Johnson, despre pivotul mafiei din Atlantic City, în America anilor 20 – politicianul Enoch „Nucky” Thompson. Adaptarea este semnată de scenaristul din spatele Clanului Soprano, Terence Winter.

În epoca prohibiţiei, stăpânul incontestabil al Atlantic City-ului – o staţiune pe plaja din sudul oraşului New Jersey – era trezorierul oraşului, Enoch „Nucky” Thompson (Steve Buscemi), deopotrivă politician şi gangster. Datorită poziţiei sale strategice la malul mării, la câteva minute de Philadelphia, câteva ore de New York şi mai puţin de o zi cu maşina de Chicago, oraşul era intersecţia perfectă pentru traficanţii de rom, iar Nucky Thompson a profitat din plin de asta.

Împreună cu fratele său Elias (Shea Whigham), şeriful oraşului, şi un grup de mafioţi, Nucky a ocupat o poziţie de nişă, fiind dispus la afaceri cu oricine, de la Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg) şi „Big Jim” Colosimo (Frank Crudele), la „Lucky” Luciano (Vincent Piazza) şi Al Capone (Stephen Graham).

În serial mai apar Michael Pitt, în rolul lui Jimmy Darmody, fostul protejat şi şofer al lui Nucky,Michael Kenneth Williams (Chalky White, liderul comunităţii afro-americane din oraş) sau Paz de la Huerta (iubita lui Nucky).

HBO România va difuza câte două episoade în fiecare vineri, de la 20.00.LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here