„The Heat” – it’s mall time

1
498

the heat

The Heat/Captură la dublu, cea mai recentă comedie după reţeta buddy-cop de la Hollywood la ora la care scriu aceste rânduri, e ca o băută în Centrul Vechi cu prietenii, în timpul săptămânii. Cât durează e OK, iar alcoolul la suprapreţ îţi dă o vagă senzaţie de bine, dar a doua zi nu îţi mai aminteşti nimic.

N-o fi prea mult dacă te gândeşti că te-ai fi simţit mai bine mâncând crevete pe Coasta de Azur, dar e neaşteptat de bine dacă faci parte dintre cei care cred că mare parte din comedia populară de studio american e un vis urât.

Asamblată din bomboane Skittles care au aceeaşi culoare ca-n copilărie, de către un regizor care ştie ce-i ăla comic timing, Paul Feig (Arrested Development, The Office, Bridesmaids), povestea e simplă: Ashburn (Sandra Bullock), un agent FBI băţos, singuratic şi îngâmfat, se află pe urmele unui traficant de droguri despre care nimeni nu ştie cum arată. Indiciile o duc la Boston, unde dă peste Mullins (Melissa McCarthy), o poliţistă neconvenţională, supraponderală şi neîngrijită, care ţine grenade în frigider. Ashburn are dosarul cu informaţiile oficiale, Mullins are cunoştinţe enciclopedice legate de reţeaua de criminalitate locală, adunarea o faceţi si singuri.

Bullock e la fel de dispusă să se ia peste picior ca-ntotdeauna (şi-a construit cariera pe asta) dar filmul e dus în spate de McCarthy, de această dată ajutată de poante mai bune decât în nevizionabilul Identity Thief / Hoaţa de identitate: o urmărire şchiopătată în care traficantul de droguri încearcă să o oprească cu legume şi fructe e un gag vizual reuşit, percheziţionarea biroului şefului în căutarea „biluţelor” e prilej de improvizaţie sănătoasă. Jucând acelaşi personaj coleric, cu limbaj vulgar şi maniere îndoielnice de care a râs mai toată lumea în Bridesmaids, actriţa se simte în largul ei, însă e cu un pas mai aproape de a cădea în auto-imitaţie, cu fiecare film pe care îl face.

N-are ce căuta lângă 48 de ore şi Armă Mortală, dar The Heat funcţionează acceptabil ca film de mall – gen care ar trebui să fie asumat şi promovat ca atare.

The Heat rulează în cinematografele din România din  12 iulie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here