În premieră de la Cannes: „Holy Motors” şi „Killing Them Softly”, cu Brad Pitt

0
570

Killing Them Softly, noul film al lui Brad Pitt cu Andrew Dominik, cel care a regizat excelentul The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford, şi Holy Motors, probabil cel mai nedreptăţit film din competiţia de anul acesta a Cannes-ului, vor fi aduse în premieră la Bucureşti, la cea de-a treia ediţie Les Films de Cannes à Bucarest (19 şi 25 octombrie), care va avea loc la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu.

Killing Them Softly, în regia lui Andrew Dominik, îl are pe Brad Pitt cap de afiş, în rolul unui asasin plătit să răzbune un clan mafiot jefuit în timpul unei partide de poker de doi escroci mărunţi care nu ştiau în ce se bagă. În tradiţia lui Goodfellas şi cu influenţe din Pulp Fiction şi Fight Club, filmul lui Andrew Dominik este adaptarea romanului Cogan’s Trade al lui George V. Higgins, publicat în 1974. Regizorul transferă însă acţiunea în 2008, pe fundalul crizei economice, care afectează şi lumea subterană a mafiei.

„Excelentul nou film al lui Brad Pitt are rigoarea şi echilibrul marilor filme americane din anii 70”, scrie „The Guardian”, amintind şi de precedentul film – la rândul lui, elogiat de critică – la care Pitt şi Dominik au colaborat, The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007). Actorul a mărturisit, de altfel, că a acceptat rolul în urma unui simplu SMS. În distribuţie mai figurează Richard Jenkins, James Gandolfini, Ray Liotta, Sam Shepard, Scoot McNairy şi Ben Mendelsohn. Filmul a rulat în competiţia Festivalului de la Cannes şi va fi distribuit în România de MediaPro Distribution, potrivit unui comunicat. Premiera bucureşteană va avea loc la doar câteva zile de la cea americană.

Notat cu 4 sau 5 stele de majoritatea criticilor, Holy Motors, în regia lui Leos Carax, a fost decretat cel mai interesant experiment vizual şi scenaristic al ediţiei de anul acesta a Festivalului de la Cannes. După 13 ani de pauză în lungmetraj, regizorul lui Boy Meets Girl (1984) şi Pola X (1999) revine cu un film suprarealist, bizar, captivant, plin de umor negru şi de referinţe cinematografice, despre un bărbat, Monsieur Oscar (Denis Lavant), care călătoreşte prin Paris într-o limuzină condusă de o femeie stilată, misterioasă (Édith Scob), schimbându-şi complet identităţile. În film apar Eva Mendes şi Kylie Minogue, alături de Michel Piccoli. Pelicula va fi distribuită în România de Independenţa Film. O cronică a filmului, aici.

În premieră va rula şi Adieu Berthe ou l’enterrement de mémé, de Bruno Podalydès, povestea unui farmacist prins între soţia şi amanta sa, incapabil să ia o decizie, căruia îi moare pe neaşteptate bunica. Şi cum nimic nu e simplu când vine vorba de familie, înmormântări şi moşteniri, evenimentul îi va da peste cap şi mai mult viaţa şi aşa agitată. Comedia a fost proiectată anul acesta în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs şi îi aduce împreună pe Valérie Lemercier, Denis Podalydès, Isabelle Candelier, Catherine Hiegel şi Michel Vuillermoz.

Peste 50 de lung şi scurt metraje anunţă pentru ediţia aceasta Les Films de Cannes à Bucarest, în jur de 15 fiind premiere naţionale ale unor filme din selecţia oficială pe 2012 a Festivalului de la Cannes. Evenimentul se va deschide pe 19 octombrie, la Cinema Studio, cu 7 Days in Havana, un portret colectiv al Havanei de astăzi, semnat de şapte dintre cei mai în vogă cineaşti ai momentului. După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu, va închide cea de-a treia ediţie, pe 25 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here