Lucian Pintilie intervine în sprijinul ICR: „Politicienii au făcut o gafă enormă”

13
900

Într-una din rarele sale intervenţii publice, regizorul Lucian Pintilie se alătură protestului împotriva Ordonanţei prin care Institutul Cultural Român trece de sub autoritatea simbolică a Preşedinţiei în subordinea efectivă a Senatului României, în încercarea actualului guvern de a politiza activitatea instituţiei. Autorul Reconstituirii spune că politicul trebuie izgonit din vieţile şi creaţiile noastre şi că această coalizare în sprijinul ICR poate deveni „un moment de luciditate colectivă”.

„Cred că pentru nimic în lume nu trebuie scăpat acum, pe loc, în această clipă, prilejul de a interzice politicului de a ne patrona viaţa şi creaţia noastră. Politicienii, profesioniştii politicii, au făcut o gafă enormă. Politicul se insinuează şi apoi posedă. Trebuie izgonit. Acest moment poate deveni unul de luciditate colectivă şi de rezistenţă colectivă, dacă cumva va fi nevoie. Dar poate nu va fi nevoie”, spune Lucian Pintilie pentru Filmreporter.ro.

Venită din partea unui regizor cu experienţa creaţiei în comunism şi a cenzurii, declaraţia capătă valoare de avertisment.

Împotriva deciziei Guvernului Ponta au protestat public, zilele acestea, şi regizorii Tudor Giurgiu, Cătălin Mitulescu, Cristian Mungiu, Radu Muntean, Corneliu Porumboiu şi Cristi Puiu. Puteţi citi reacţiile lor aici: Regizorii se coalizează în apărarea ICR-ului: „Este intolerabil ce se întâmplă”

 

13 COMENTARII

  1. Îi recomand d-lui LUCIAN PINTILIE să trăiască şi să se descurce în România.Dar mai ales să urmărească la tv cum sunt linşaţi mediatic oameni care s-au opus sistemului. Nu-i un secret că mă număr printre cei care au făcut campanie electorală d-lui Basescu în 2004 şi primarului Gheorghe Stefan(Pinalti) dar acum, încercând să critic anumite aspecte negative( decent!) am devenit obiectivul unor atacuri mârşave la televiziunea lui Pinalti, din Piatra Neamţ. Atacuri executate de un subordonat al său care a executat câţiva ani de puşcărie pentru şantaj şi altele. Respectivul „realizator” a ucis o femeie cu mai mulţi copii pe necarosabil(cei care au pus batista pe ţambal su încercat să susţină şi variante mai puţin penale, iar din necarosabil sa rezulte carosabil nemarcat!) Aş avea multe să-i transmit d-lui Lucian Pintilie, mai ales cum sunt sluţite oraşele şi cum sunt profanate necropole medievale şi monumente-simbol din vremea Voievodului Ştefan cel Mare,la Piatra Neamţ! Îl invit să facem o RECONSTITUIRE la Piatra Neamţ, să vadă ce este un linşaj mediatic împotriva unui jurnalist neafiliat politic…unde credeţi? la televiziunea portocalie a lui Gheorghe Stefan! Un doctor în psihologie, evreu din Piatra Neamţ, dr. Miron Itzhak, a fost măciucit de ex-puşcăriaşul Harabagiu(specialistul în linşaj mediatic şi mistificări-manipulări mass-media, încât a fost necesară intervenţia pe cord deschis asupra dr. Miron Itzhak! A mişcat cineva ceva, domnule Pintilie? Haideţi să facem „RECONSTITUIREA” administraţiei portocalii, pe care şi naivul de mina a adus-o la guvernare în 2004! Chiar vă rog, dacă aveţi puţin caracter şi aţi văzut cum îngheţau lacrimile pe obrazul nenorociţilor de pensionari fără dinţi în gură şi bani de medicamente în timp ce erau somaţi să-şi achite ăntreţinerea! Treceţi de la epistole la fapte distinse domnule cineast. Veniţi să vedeţi cu ochii dumneavoastră cinematografici! Să vedeţi pe cine susţineţi şi ce sistem apăraţi. Veniţi să vedeţi cum a fost batjocorit un popor european de către nişte nemernici. Nu pierdeţi faza asta, că-i păcat să nu filmaţi sărăcia în fază pură! Veniţi şi sorbiţi o gură de ROMÂNIA SUB ADMINISTRAŢIA BASESCU, o gură de apă-vie, ca să vă treziţi la realitatea noastră sufocată de nemernici!

    • Ce legătură are Pinalti, pe care cei din Piatra-Neamț îl tot votează, indiferent cine e pe la putere, cu restul? Pinalti rămâne Pinalti și să fie Obama la conducerea țării. Așa că să revenim la subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here