„Jeune & Jolie”

0
459

jeune-et-jolie-afficheJeune & Jolie, cel mai recent film al prolificului François Ozon, e un fel de Sleeping Beauty (cel cu Emily Browning) fără partea cu dormitul. Isabelle (Mariane Vatch), o tânără de 17 ani, începe să se prostitueze, la scurt timp după ce își pierduse virginitatea, fără un motiv aparent – până ce afli de ce tariful pe care îl cere e 500 de euro.

Pe parcursul a patru anotimpuri și a numeroase întâlniri, are parte de umilințe, aventură (unul dintre clienți face atac de cord sub ea) și viață dublă – între familia încropită în care trebuie să joace rolul de adolescentă responsabilă și satisfacerea nevoilor bărbaților mult mai în vârstă.

Ozon e un cineast dezinvolt și muncitor, dar nu vizionar; și filmul ăsta arată și se mișcă bine – discret și corect ca multe din filmografia lui, dar e cam sec și nesărat. Revelațiile sunt puține, scenariul standard – departe de sofisticarea precedentului Dans la maison sau de caruselul de emoții din 5X2 sau Le temps qui reste ­-, dar Ozon n-a mai avut o protagonistă atât de sexy de la Ludivine Sagnier în Swimming Pool.

Asta nu e însă de ajuns să îți șteargă impresia de „another day at work” pe care ți-o lasă regizorul.

 Filmul rulează din 25 aprilie în cinematografele din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here